Friss hírek

Alaposan kivizsgálja a defekteket a Pirelli

Alaposan kivizsgálja majd a Forma-1-es Brit Nagydíjon történteket a száguldó cirkusz kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli. Az olasz gumigyártónál szerint jó esély van rá, hogy törmelékek okozták a defekteket a vasárnapi verseny hajrájában.

A silverstone-i futam utolsó körei drámaian alakultak, előbb ugyanis Valtteri Bottas, majd nem sokkal később Carlos Sainz és Lewis Hamilton is bal első defektet kapott.

Utóbbi két versenyző a történtek miatt pont nélkül zárta a versenyt, Lewis Hamilton viszont az utolsókörös defekt ellenére megnyerte a versenyt.

Mario Isola, a Pirelli F1-es főnöke azt mondja, vizsgálatot indítanak annak érdekében, hogy kiderüljön, mi okozta a sorozatos defekteket.

„Várunk még arra, hogy a gumikat megkapjuk a parc ferméből, hogy kivizsgálhassuk, mi történt az utolsó pár körben” – mondta még vasárnap este az olasz szakember.

„Még korai lenne konklúziókról beszélni. Lehet, hogy a túlzott gumikopás, hiszen a 38 körös gumik ezen a pályán eléggé használtak. De nem azt mondom, hogy ez okozta a problémát.”

„Lehet, hogy törmelékek voltak, mivel voltak törmelékek Kimi [Räikkönen] első szárnyából a pályán, mint ahogy egyéb más törmelékek is. Ezért is szeretnénk kivizsgálni nemcsak a sérült gumikat, hanem minden gumit, amit használtak az utolsó körökben. Így megtudhatjuk, hogy vannak-e egyéb vágások, vagy más jelei a történteknek.”

„Van lehetőségünk arra, hogy elvégezzünk némi elemzést a helyszíni laboratóriumunkban. Nincs sok időnk, hiszen a következő hétvégén ismét verseny lesz, szóval amilyen hamar csak lehet, ki kell derítenünk. A cél az, hogy keddre már többet tudjunk.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!