Friss hírek

Albon: A Hungaroringen is nehéz lesz legyőzni a Mercedest

Alex Albon, a Red Bull versenyzője a 6. helyről rajtolva a 4. pozícióban ért célba a Stájer Nagydíjon – a thai pilóta a múlt hét után ennek az eredménynek is örül.

Habár a dobogósok mögött, a 4. helyen ért célba Albon, hátránya több mint 44 másodperc volt a győztes Lewis Hamiltonhoz képest. A Red Bull versenyzője éppen ezért úgy gondolja, még bőven van dolguk, de a múlt heti Osztrák Nagydíj után – amikor Hamiltonnal ütközött – ennek is tud örülni. 

„A verseny rendben volt, a 4. helyért jó pontokat kaptunk, különösen a múlt heti kiesés után – szóval erre már szükségünk volt. Az én szempontomból kicsit hátrébb harcoltam, mint szerettem volna, és a versenytempóm sem volt lenyűgöző” – mondta Albon. 

„Meg kell találnunk, hogy hol tudunk gyorsabbak lenni, de ezen a héten jobban megértettük az autó működését, és azt hiszem, tudjuk, hogy hol fejlődjünk.” 

Albon a futam végén Perezzel harcolt, azonban ki tudta védeni a Racing Point versenyzőjének próbálkozásait. 

„A verseny vége felé Perez nagyon gyors volt. Az utolsó körön a 4-es kanyarban volt egy jó támadása, de hagytam neki elég helyet. Szerintem kicsit szélesen fordult, és összeértünk, de elkerültük a balesetet. Rendben volt, csak kemény versenyzés volt.

„Most a Magyar Nagydíjig van egy hetünk, meglátjuk, hogy mit tehetünk. Úgy gondolom, a Mercedest nehéz lesz legyőzni, mivel ma láttuk, hogy nagyon erősek – de nyomni fogjuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!