Albon a lágy gumikkal küszködött, de bízik a versenytempóban - F1VILÁG.HU

Albon a lágy gumikkal küszködött, de bízik a versenytempóban

HIRDETÉS
Magabiztosan vágott neki az utolsó kvalifikációs szegmensnek Alexander Albon, a Red Bull thai pilótája viszont azt mondja, azzal, hogy feltették a lágy keverékű abroncsokat, teljesen megváltozott versenyautójának egyensúlya.
NORTHAMPTON, ENGLAND - AUGUST 08: Alexander Albon of Thailand driving the (23) Aston Martin Red Bull Racing RB16 driving in the pit lane during qualifying for the F1 70th Anniversary Grand Prix at Silverstone on August 08, 2020 in Northampton, England. (Photo by Rudy Carezzevoli/Getty Images)

Albon csak a 9. rajthelyet csípte el a Forma-1 70. évfordulós Nagydíján, miközben csapattársa, Max Verstappen a 4. legjobb időt érte el a kvalifikáción.

A Red Bull fiatal pilótája érthetően csalódott – azt mondja, ki kell deríteniük, miért nem boldogultak a lágy keverékű gumikkal.

„Kényelmesen éreztem magam az autóban, és jónak is tűnt a dolog egészen az utolsó Q3-as etapomig, amikor feltettük a közepesek után a lágyakat, az autó egyensúlya pedig teljesen megváltozott” – mondta Albon.

„Jól ráéreztem az autóra, és optimistán vágtam neki az utolsó körnek, de végül teljesen megváltozott, és talán a szél is szerepet játszott. Nyilván nem vagyok elégedett a 9. hellyel.”

„Vannak csapatok, melyek képesek jól működtetni a lágy gumikat, mi viszont küszködtünk velük ma, szóval meg kell értenünk, mi ennek az oka. Tudom, hogy volt még bennem köridő, és csak azon múlik, hogy kényelmesen érzem-e magam az autóban, illetve, hogy következetes tudok-e lenni vele.”

A Red Bull versenyzője azt reméli, a versenytempó elég jó lesz ahhoz, hogy nyerjen néhány pozíciót a futamon.

„Érdekes lesz a vasárnapi futam, mivel eltérő stratégiai lehetőségek állnak rendelkezésre. Múlt hétvégén megmutattuk, hogy jó versenyautónk van, és a tempó is adott ahhoz, hogy előre lépjünk. A cél tehát az, hogy a legtöbbet hozzuk ki a versenytempónkból, pozíciókat nyerjünk, és elvégezzük a feladatot.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!