Friss hírek

Albon a lágy gumikkal küszködött, de bízik a versenytempóban

Magabiztosan vágott neki az utolsó kvalifikációs szegmensnek Alexander Albon, a Red Bull thai pilótája viszont azt mondja, azzal, hogy feltették a lágy keverékű abroncsokat, teljesen megváltozott versenyautójának egyensúlya.

Albon csak a 9. rajthelyet csípte el a Forma-1 70. évfordulós Nagydíján, miközben csapattársa, Max Verstappen a 4. legjobb időt érte el a kvalifikáción.

A Red Bull fiatal pilótája érthetően csalódott – azt mondja, ki kell deríteniük, miért nem boldogultak a lágy keverékű gumikkal.

„Kényelmesen éreztem magam az autóban, és jónak is tűnt a dolog egészen az utolsó Q3-as etapomig, amikor feltettük a közepesek után a lágyakat, az autó egyensúlya pedig teljesen megváltozott” – mondta Albon.

„Jól ráéreztem az autóra, és optimistán vágtam neki az utolsó körnek, de végül teljesen megváltozott, és talán a szél is szerepet játszott. Nyilván nem vagyok elégedett a 9. hellyel.”

„Vannak csapatok, melyek képesek jól működtetni a lágy gumikat, mi viszont küszködtünk velük ma, szóval meg kell értenünk, mi ennek az oka. Tudom, hogy volt még bennem köridő, és csak azon múlik, hogy kényelmesen érzem-e magam az autóban, illetve, hogy következetes tudok-e lenni vele.”

A Red Bull versenyzője azt reméli, a versenytempó elég jó lesz ahhoz, hogy nyerjen néhány pozíciót a futamon.

„Érdekes lesz a vasárnapi futam, mivel eltérő stratégiai lehetőségek állnak rendelkezésre. Múlt hétvégén megmutattuk, hogy jó versenyautónk van, és a tempó is adott ahhoz, hogy előre lépjünk. A cél tehát az, hogy a legtöbbet hozzuk ki a versenytempónkból, pozíciókat nyerjünk, és elvégezzük a feladatot.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Exkluzív információk: a Hungaroringről jelentkezünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!