Friss hírek

Albon a pénteki balesetről: Buta hiba volt!

BUDAPEST, HUNGARY - AUGUST 02: Alexander Albon of Thailand and Scuderia Toro Rosso prepares to drive in the garage during practice for the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on August 02, 2019 in Budapest, Hungary. (Photo by Peter Fox/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-214UE91PD2111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Nehéz nappal kezdődött Alexander Albon számára a 34. Forma-1-es Magyar Nagydíj a Hungaroringen – a thai versenyző a második edzés elején csúnyán összetörte versenyautóját.

A Toro Rosso versenyzője a mogyoródi aszfaltcsík utolsó kanyarjában csapta a falnak versenyautóját, miután bal hátsó kerekével megcsípte a pálya szélén lévő füvet.

Albon szerencsére nem sérült meg, autója viszont csúnyán összetört – a baleset után pedig természetesen csalódottan nyilatkozott újságíróknak, egyúttal elismerte hibáját.

„Rosszul mértem fel a helyzetet. Az ember mindig igyekszik a lehető legjobban kihúzódni a kanyarok előtt, nem könnyű megtalálni a határokat, próbálunk a lehető legjobban kihúzódni” – magyarázta Albon.

„Az első kerékkel nem hajtottam a fűre, szóval azt gondoltam, minden rendben. De aztán a hátulja lecsúszott. Persze az időjárás sem segített, mert esett, és nagyon csúszott a pálya. Egy buta hiba volt, hogy őszinte legyek.”

„Ha az ember érzi, hogy az első kerék is lecsúszik, akkor tud reagálni, de most meg sem fordult a fejemben, hogy a füvön vagyok. Elfordultam, az autó hátulja pedig kitört.”

„Az autó eléggé megsérült, de az időjárás miatt senki sem körözött túl sokat, szóval nem vagyunk akkora hátrányban a baleset miatt.”

Amikor az F1VILÁG.HU arról kérdezte Albont, van-e információja arról, hogy sérült-e a váltó, vagy az erőforrás, a fiatal pilóta így felelt: „Szerintem ebből a szempontból minden rendben lesz, de majd meglátjuk.”

„De nem azt az erőforrást használtuk, ami szombaton, illetve vasárnap az autóban lesz.”

A Toro Rosso versenyzője lapunk kérdésére hozzátette, az első edzésen látottakkal alapvetően elégedett.

Albon a második szabadedzés elején törte csúnyán össze versenyautóját | Fotó: Toro Rosso

„A nyitóedzés rendben volt. Őszintén szólva nem volt a legjobb, mert alapvetően azért küszködtünk a tempóval, de a második edzésre sikerült nagyot lépni előre. Már abban a körben is nagyon erős volt a tempóm, amikor összetörtem az autót. Szóval kár érte, mert lehetőség volt arra, hogy tovább fejlődjünk.”

Az F1VILÁG.HU arra is kíváncsi volt, vajon Albonék milyen irányba mennek el a beállítások tekintetében: az esős időmérőre, vagy a száraznak jósolt versenyre helyezik-e a hangsúlyt?

„Szeretnék maximalizálni a száraz pályás körözést, mert még bőven vannak dolgok, amiket meg kell tanulnunk az autóval kapcsolatban szárazon” – magyarázta.

„Van néhány dolog, amivel nem vagyunk teljesen elégedettek. Szeretném, ha a harmadik edzést szárazon rendeznék, hogy megértsem jobban az autót, és aztán az időmérő lehetne esőben! Alapvetően azt gondolom, esőben erősek vagyunk, szóval nem bánnám, ha esne, akár a versenyen is.”

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén a Hungaroringen vendégeskedik, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be a Magyar Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!