Albon az esélyes 2020-ra? Dr. Helmut Marko a thai pilótát dicséri - F1VILÁG.HU

Albon az esélyes 2020-ra? Dr. Helmut Marko a thai pilótát dicséri

HIRDETÉS
Elégedett Alexander Albon eddigi teljesítményével a Red Bull tanácsadója, Dr. Helmut Marko, így a thai pilóta jó eséllyel pályázhat a következő szezonban is az istálló versenyzői ülésére.
MONTMELO, SPAIN - FEBRUARY 20: Red Bull Racing Team Consultant Dr Helmut Marko looks on during day three of F1 Winter Testing at Circuit de Catalunya on February 20, 2019 in Montmelo, Spain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-1YGEN1SY91W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

Albon a nyári szünetet követően, a Belga Nagydíjon ült be először a Red Bull autójába, miután helyet cseréltek Pierre Gaslyval, akinek teljesítményével nem volt elégedett az istálló. 

A 23 éves pilóta azóta két 5. és két 6. helyet szerzett, ráadásul az Orosz Nagydíjon remek teljesítényt nyújtott, amikor a boksztucából rajtolva az 5. pozícióig zárkózott fel. 

„Eddig minden versenye nagyon jól alakult” – nyilatkozta Marko a Servus TV-nek. 

„Szocsiban az edzések nem voltak annyira jók” – folytatta az osztrák, utalva arra, hogy Albon az időmérőn összetörte versenygépét, emiatt a bokszutcából kellett rajtolnia.

„Úgy gondolom, nagy önbizalommal érkezett, és ez sajnos rosszul sült el. De a versenyen csodálatosan teljesített. És amit eddig nyújtott, az egy jó ajánlás neki.”

Ha továbbra is ilyen teljesítményt nyújt, Albon könnyedén pályázhat a Red Bull 2020-as ülésére. A Red Bull várhatóan még a szezon vége előtt, a Mexikói Nagydíjat követően dönt a jövő évi felállásáról

„Természetesen az kell hogy legyen a megoldás 2020-ra, hogy két erős pilótánk legyen, hogy a konstruktőri bajnokságban újra előre kerüljünk” – mondta Marko. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!