Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Albon: Gyorsabb is lehettem volna más stratégiával

Alexander Albon, a Red Bull pilótája a 6. rajthelyet szerezte meg a Portugál Nagydíj időmérő edzésén, habár nem volt könnyű dolga, amikor a csapat a Q3-ban a lágyabb keverékeket rakta fel autójára.

Albon 5 tizedmásodperccel és 3 pozícióval csapattársa, Max Verstappen mögött a 6. rajthelyet szerezte meg a Portugál Nagydíj időmérő edzésén, azonban szerinte jobban is alakulhatott volna a kvalifikáció. 

A thai pilóta a Q3-ban először a közepes abroncsokkal futotta gyorskörét, azonban a csapat később a lágyakkal küldte pályára – Albon szerint a két keverék annyira különböző, hogy időbe telik, mire alkalmazkodni tudnak a váltáshoz. 

„Örültem volna, ha előrébb végzek, de a 6. helyről is jó munkát tudunk végezni” – mondta Albon. „Elégedett vagyok a körömmel, de a legnehezebb dolog az volt, hogy váltottuk az abroncsokat – a pálya egész hétvégén furcsa volt az új burkolat miatt és a változó szeles körülmények miatt.”

„A Q3-ban gyorsabb is lehettem volna, ha még egy gyorskört teljesítek a közepes keverékekkel. Az utolsó körre váltottunk a lágyakra, ami nagyon különböző keverék abból a szempontól, hogy hogy hozod ki belőle a maximumot. Szóval újra alkalmazkodni kell, változtatni a vezetési stílusodon, ami hatással van a ritmusra.” 

Albon reméli, a versenyen a körülmények a segítségére lesznek, és előrébb tud majd kerülni. 

„Holnap változó lesz az időjárás, szóval bármi megtörténhet. Hosszú az út az első kanyarig, és senki nem teljesített egy valódi hosszú etapot még, szóval meglátjuk, és a lehető legtöbbet fogjuk kihozni a lehetőségeinkből.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!