Friss hírek

Alesi: A Ferrarinak idén két ellenfele lesz

A Ferrari egykori F1-es pilótája, Jean Alesi szerint az olasz csapatnak idén már nemcsak a Red Bull-lal, hanem a Mercedesszel is számolnia kell. A döntő faktort azonban Adrian Newey-ben látja.

A 2022-es Forma-1-es szezon többnyire a Ferrari és a Red Bull összecsapásairól szólt, miután a Mercedes csak a szezon második felére volt képes futamgyőzelemre alkalmas autóval előállni. Az olaszok végül alulmaradtak a világbajnoki küzdelemben, így Jean Alesit, a csapat egykori pilótáját arról faggatták, vajon mire lesz képes a Ferrari 2023-ban.

„Úgy gondolom, két ellenféllel kell számolni. A Red Bull-lal, ami jelenleg a Forma-1 abszolút éllovasa, hihetetlenül erős minden téren. Emellett a Mercedesszel, amely egyre erősödik, különösen [George] Russell brazíliai győzelme óta. Kétlem, hogy még egyszer elhibáznák az autó tervezését.”

Hirdetés
 

„A legfontosabb faktor Adrian Newey. Az új szabályokkal szabad kezet kaptak a mérnökök, Newey jelenléte pedig sokat nyom a latban. Ő a döntő faktor, hiszen év közben is mindenki másnál jobban képes fejleszteni az autót. Azt gondolom, nem feltétlenül Verstappen és Leclerc párharcáról lesz szó, az összecsapás Newey és a Ferrari között zajlik majd” – magyarázta a Ferrari egykori pilótája.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!