Alguersuari: Versenyzői ülést ígértek az idei szezonra - F1VILÁG.HU

Alguersuari: Versenyzői ülést ígértek az idei szezonra

HIRDETÉS

A Toro Rosso korábbi versenyzője, Jaime Alguersuari elárulta, csalódott, hogy idén sem versenyezhet a Forma-1-ben, meg volt ugyanis győződve arról, 2013-ban visszatérhet az aktív versenyzéshez.


A Toro Rosso korábbi versenyzője, Jaime Alguersuari elárulta, csalódott, hogy idén sem versenyezhet a Forma-1-ben, meg volt ugyanis győződve arról, 2013-ban visszatérhet az aktív versenyzéshez.

A spanyol tehetség szombaton jelentette be, idén sem kap lehetőséget egyetlen F1-es csapatnál sem, így a Pirelli tesztpilótájaként folytatja. Alguersuari reméli, jövőre lesz esélye arra, hogy egy jó csapathoz szerződjön.

„Nem gondoltam volna, hogy a Red Bull érthetetlen döntése után – amikor is életem legjobb F1-es szezonját követően nem számított rám 2012-ben – ilyen sokáig kell majd küzdenem a pályán kívül azért, hogy végül világossá váljon, 2013-ban sem versenyezhetek a Forma-1-ben” – mondta csalódottan a spanyol.

„Biztosíthatok mindenkit, meg voltam győződve arról a teljes 2012-es F1-es idény során, hogy a helyem biztosított egy rendszeresen pontokat szerző csapatnál. Ők ezt mondták nekem, én pedig hittem nekik. Mivel meg voltam győződve erről, elszalasztottam más sorozatokból származó lehetőségeket.”

A spanyol versenyző nyilatkozatában vélhetően a Force India csapatára utalt, mely továbbra sem döntött arról, ki lesz Paul di Resta csapattársa az idei szezonban. Az ülés betöltésére Adrian Sutil és Jules Bianchi a legesélyesebb.

„Azok, akik korábban hitegettek, most megmagyarázták a döntésük okait, amiket el kell fogadnom, viszont ezeket nem oszthatom meg önökkel. A Forma-1 egy aukcióvá vált.”

Alguersuari idén vélhetően a Pirelli tesztpilótájaként folytatja – annak reményében, hogy 2014-ben végül helyet kaphat az F1-es rajtrácson.

„F1-es pályafutásom 22 évesen véget ért? Mindennek ellenére erősen hiszem, hogy nem így van. Szóval továbbra is aktív leszek a Forma-1-ben a Pirelli révén, és több kilométert megteszek majd, mint bárki más harmadik számú versenyzőként.”

„Tudom, mennyi idős vagyok, tisztában vagyok az eredményeimmel, és meggyőződésem, hogy megérdemlek egy győztes autót az F1-ben. És továbbra is harcolni fogok érte!”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!