Áll a bál az F1-ben: „Valaki erősen lobbizik” - F1VILÁG.HU

Áll a bál az F1-ben: „Valaki erősen lobbizik”

HIRDETÉS
Nagy vihar van kialakulóban a Forma-1-es paddockban a jövő évi technikai szabályok kapcsán. A Red Bull csapatfőnöke szerint „egy bizonyos csapat” fontos szabályváltozásokat akar kiharcolni az FIA-nál, ami sokaknak nem tetszik.

Pénteken délután kapott szárnyra az angol szaksajtóban egy sajtóértesülés, amely szerint erős ellentét van kialakulóban több F1-es csapat és az FIA között, miután a sportot ellenőrző szervezet közreadta, a következő szezonra milyen módon tervezi átalakítani az autók padlólemezét. A hír kapcsán minimum hat, de egyes források szerint nyolc csapat fejezte ki nemtetszését, ami jelentős arány a tízcsapatos mezőnyben.

Most Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke is megszólalt az ügyben, aki úgy fogalmazott, „egy bizonyos csapat” erősen lobbizik az FIA-nál azért, hogy szabálymódosítások történjenek. Nem nehéz kitalálni, hogy a Red Bull esküdt ellenségéről, a Mercedesről van szó, amely csapatot erősen visszavetették az idei technikai szabályok.

„Szerintem borzasztóan nagy lobbizás zajlik a jövő évi szabálymódosításért annak érdekében, hogy egy bizonyos csapat alacsonyabbra engedhesse az autóját, és profitálhasson a koncepciójából. De tudják, ehhez ilyenkor év közben már nagyon késő van” – magyarázta Horner, aki szerint az FIA elnökén, Mohammed Ben Sulayemen sok fog múlni az ügy elsimításában.

„Szerintem az elnök megfelelően áll hozzá. Adatokat gyűjt, amelyek alapján remélhetőleg ésszerű döntés születik. Túl késő van már ahhoz, hogy alapvető változások történjenek a szabályokban.”

Hornernek arról is megvan a véleménye, mit tegyen az a csapat, amely nem érzi magát kellően komfortosan az idei szabályrendszerben.

„Emeljék meg az autót, ilyen egyszerű. Nekünk egész évben nem volt ilyen problémánk, egyetlen csapat küzd ezzel igazán. A világ legtehetségesebb mérnökeit vonultatja fel ez a sport, így szinte garantálhatom, hogy jövő ilyenkor már senkinek nem lesz semmilyen problémája. A legutóbbi néhány versenyen és itt [Franciaországban] sem volt gond, ezért nem kellene túlreagálni a dolgot, és alapvetően befolyásolni a jövő évi autókat.”

Horner hozzátette, ha valakinek problémája merül fel a Red Bull autójával kapcsolatban, akkor nyugodtan jelezze azt az FIA felé.

„Ha bárkinek gondja van bárki más autójával, akkor nyújtson be óvást ellene.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Áll a bál az F1-ben: „Valaki erősen lobbizik”
A Red Bull csapattagjai bocsánatot kértek Pereztől, hogy nem ismerték fel előbb a problémákat
Leclerc szerint Verstappen versenyzési stílusa teszi izgalmassá az F1-et
Elutasította a McLaren felülvizsgálati kérvényét az FIA!
Sainz a leggyorsabb, Russell nagyot bukott, Verstappennek műszaki gondjai voltak Mexikóban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!