Alonso: A bemutatóköreim megmutatták, mi hiányzik a mai F1-ből - F1VILÁG.HU

Alonso: A bemutatóköreim megmutatták, mi hiányzik a mai F1-ből

HIRDETÉS
Fernando Alonso a 2005-ös világbajnokságot megnyerő autójával, a Renault R25-tel bemutatózott a Forma-1-es Abu Dhabi Nagydíj pénteki és szombati napján. A spanyol pilóta szerint a promóciós esemény megmutatta, hogy mi hiányzik a mai F1-ből.
Fernando Alonso (ESP) Renault F1 Team in the 2005 Renault R25.
Abu Dhabi Grand Prix, Friday 11th December 2020. Yas Marina Circuit, Abu Dhabi, UAE.

Az enstone-i csapat a jövő évtől Alonsóval kívánja újraéleszteni a Renault-konszern sportmárkáját, az Alpine-t.

A hihetetlenül gyors körök alkalmával a kétszeres világbajnok versenyző elmondta, hogy a V10-es motorral felszerelt korábbi autója olyan hanghatást és emóciókat váltott ki az emberekből, amelyeket a mostani gépek egyáltalán nem tudnak.

„Ez az a valami, amit őszintén hiányolunk” – kezdte Alonso a bemutatója után.

Szerintem nem csak a rajongók, hanem mindenki a paddockban hiányolja ezt a hangot. Hiányoljuk azt a Forma-1-et, amit gyerekként megszerettünk, és amit a televízióban néztünk.”

„Ezt tanúsítom ezzel az autóval itt. Úgy gondolom, mindenki üdvözölte az élményt a paddockban, nemcsak a Renault szerelői, mérnökei, hanem az is, aki a bokszutcából figyelt.”

„Persze, nagyszerű az az igyekezet, amit a technológiai fejlődésben látsz, és ez is egyfajta korszak, amit megismersz. Ez köti a mi útjainkat össze!”

Alonso a lágy keverékű Pirelli gumikon teljesítette a köröket, amelyek a Renault szerint 1:39-es tartományban mozogtak. Ezen teljesítmény nagyjából két másodperccel maradt el Nicholas Latifi időmérőn futott körétől, és szinte megegyezik Lewis Hamilton tavalyi, versenyben futott leggyorsabb idejével (1:39.2).

Alonso hozzátette: „Olyan körülmények között vezettem az autót, mint amilyenek a versenyre várhatóak, így ez még csodálatosabbá teszi az élményt. A hangja fantasztikus, és gyorsan terjed.”

„A kormány mögül érzed a vibrálást, érzel mindent. Nagyon könnyű, minden mozdulatod követi. Remek érzés… Még mindig mosolygok. Bár maszk van rajtam, szerintem 2021-ig végig mosolyogni fogok.”

Hirdetés

„Nem tudtam lassan menni ezzel az autóval. Akárhányszor csak beülök a pilótafülkébe, és ebbe az Renault-ba, előjönnek az emlékek. Természetessé válik, hogy gyorsan menjek. A sebességet érezni lenyűgöző. Tudom, hogy régi, de nekem tökéletes masina” – értékelte Alonso a múltidéző promóciós eseményt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!