Friss hírek

Alonso: Az F1 mellett lehetetlen lesz rajthoz állnom az Indy 500-on

Egy ideig biztosan az idei lesz az utolsó indianapolisi 500 mérföldes verseny Fernando Alonso számára, a spanyol versenyző ugyanis azt mondja, lehetetlen lesz elindulnia a legendás futamon, amikor a Forma-1-ben szerepel majd.

Alonso a Renault színeiben tér vissza a száguldó cirkuszba 2021-ben: a kétszeres bajnok 2 évre szóló szerződést írt alá a csapattal.

A spanyol versenyző először 2017-ben vett részt az Indianapolis 500-on – bár akkor még a McLarennel versenyzett a Forma-1-ben, a csapat gyenge teljesítménye lehetővé tette, hogy egy futamtól, a Monacói Nagydíjtól távol maradjon.

Mivel jövőre a Monacói Nagydíj és az Indianapolis 500 az elmúlt évekkel ellentétben nem ugyanazon a hétvégén lesz – Monacóban május 23-án áll rajthoz az F1 mezőnye, Indianapolisban pedig 30-án tartják az 500 mérföldest –, joggal merül fel a kérdés, vajon Alonso tervezi-e, hogy jövőre is rajthoz áll a legendás futamon?

A spanyol viszont egyértelműsítette, az F1-re koncentrál, így „egy ideig az idei verseny lesz az utolsó próbálkozás a győzelemre” Indianapolisban.

„Azt hiszem, úgy készülök az idei versenyre, hogy tudom, a következő két évben lehetetlen lesz rajthoz állnom. Eleve ki kellene hagynom az időmérős hétvégét. És jövőre már a McLarennél sem leszek, szóval az sem működne. Tudom, hogy legalább két évig nem leszek ott.”

„Így állunk jelenleg. Készen állok arra, hogy élvezzem az idei eseményt, és beleadjak mindent, és persze segítsem a csapatot, amennyire csak tudom. Meglátjuk, milyen lehetőségek lesznek a jövőben. Ha az ember egyszer megnyeri ezt a futamot, az kinyit bizonyos lehetőségeket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!