Alonso: Keményen fogok küzdeni a győzelemért! - F1VILÁG.HU

Alonso: Keményen fogok küzdeni a győzelemért!

A Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso azt mondja, keményen fog dolgozni azért, hogy 2024-ben megszerezze az Aston Martin első győzelmét a száguldó cirkuszban.

A silverstone-i istálló hétfőn mutatta be 2024-es, AMR24-es kódjelű versenyautóját a nagyközönségnek, mely a stabil szabályok ellenére jócskán átalakult az előttünk álló idényre. Dan Fallows technikai igazgató azt mondta, két fő területre összpontosítottak: egyrészt szerették volna kiszélesíteni autójuk működési tartományát, másrészt egy olyan platformot szerettek volna biztosítani maguknak, melynek köszönhetően idén már nem maradnak le a fejlesztési versenyben az ellenfelekkel szemben.

Fernando Alonso tavaly érkezett a csapathoz, elmondása szerint pedig az idei szezont megelőzően már jóval könnyebb dolga volt a felkészülés terén.

„Rendkívül boldog vagyok, hogy a második szezonomat kezdhetem meg az Aston Martin színeiben” — mondta a kétszeres világbajnok. „Sokkal könnyebb lesz, mint tavaly, mostanra jobban beilleszkedtem, nem kellett olyan sok időt eltöltenem az üléspróbával, illetve azokkal a dolgokkal, amikre tavaly szükség volt. Szóval nagyobb figyelmet tudunk fordítani a teljesítményre, és remélhetőleg egy nagyon jó szezon vár ránk.”

„A felkészülést tekintve nem változtattam sok mindenen az idei évre. A decemberem nagyjából szabad volt, jutott idő pihenésre, a karácsonyi ünnepeket a családommal töltöttem, amire szükségem volt már. Januárban pedig a megszokott rutin következett a fizikális felkészülés terén, próbáltuk megszervezni az utazásokat, hiszen az idei lesz a Forma-1 történetének leghosszabb szezonja a maga 24 nagydíjával. Szóval próbálok hatékonyak lenni ezen a téren.”

A spanyolok kétszeres világbajnoka hozzátette, az „igazán érdekes megoldásokkal” felvértezett AMR2-estől sokat vár, a február 21-23. között esedékes tesztekből viszont fontos lesz a legtöbbet kihozni.

„Az új autó remekül fest, agresszívebbnek és szofisztikáltabbnak tűnik. Nemcsak kívül, hanem belül is megváltozott, vannak igazán érdekes megoldások. Tavaly sok mindent sikerült megértenünk a 2023-as autóval, ezeket pedig implementáltuk a 2024-es modellre, hogy gyorsak, és egyúttal következetesebbek legyünk, mint tavaly.”

„Bahreinben a fő cél az lesz, hogy megértsük az autót — azt, hogy hogyan használjuk. Kipróbálunk különféle beállításokat, hogy felkészüljünk az első versenyre. Nem sok tesztelés áll rendelkezésünkre az F1-ben, versenyzőnként mindössze másfél nap, szóval rendkívül fontos, hogy ne legyenek problémák, és annyi kört megtegyünk, amennyit csak lehet, hogy minél több hasznos adatot gyűjtsünk a csapatnak.”

Ami pedig a 2024-es világbajnokságot illeti, Alonso azt reméli, képesek lesznek rendszeresen a dobogós helyekért harcolni, sőt, a spanyol abban bízik, az első győzelmet is megszerezhetik.

„A cél az idei szezonra az, hogy megpróbáljuk megismételni azt, amit tavaly elértünk — esetleg javítsunk is rajta. Nyilván már az elmúlt évben is nagyon magas szintre kerültünk, hiszen versenyképes idényünk volt, de szeretnénk rendszeresen a pontszerzők között lenni, rendszeresen dobogókért csatázni — minden versenyen esélyesek szeretnénk lenni a dobogóra. Óriási lenne, ha meg tudnánk szerezni az első győzelmet a brand, az Aston Martin számára. Ha nekem sikerülne, arra még büszkébb lennék, keményen fogok küzdeni érte!”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!