Alonso: Komoly veszélyeket tartogat a hétvége - F1VILÁG.HU

Alonso: Komoly veszélyeket tartogat a hétvége

HIRDETÉS

Fernando Alonso ugyan mindkét szabadedzést az élen fejezte be, tisztában van azzal, hogy ha továbbra is hasonlóan változó maradt az időjárás, akkor hihetetlenül kockázatos lesz az éllovasoknak a hétvége, hiszen ők azok, akik rengeteget veszíthetnek.


Fernando Alonso ugyan mindkét szabadedzést az élen fejezte be, tisztában van azzal, hogy ha továbbra is hasonlóan változó maradt az időjárás, akkor hihetetlenül kockázatos lesz az éllovasoknak a hétvége, hiszen ők azok, akik rengeteget veszíthetnek.

Az előrejelzések szerint kiszámíthatatlan időjárás lesz a hétvégén Spában, aminek nem különösebben örül a Ferrari spanyol versenyzője, aki jobban szeretné, ha vagy száraz, vagy vizes, de semmiképpen sem változó körülmények között kerülne megrendezésre a Belga Nagydíj.

„Úgy gondolom, hogy a száraz, vagy stabil körülmények a legjobbak az élcsapatok számára, hiszen tudjuk, hogy autónk versenyképesek, és azt is tudjuk, hogy esélyünk van egy jó eredményre” – mondta a kétszeres világbajnok.

„Szóval minden más körülmény, vagy hazárdjáték a kisebb csapatok malmára hajthatja a vizet, hiszen ők azok, akik esetleg profitálhatni tudnak egy kockázatos stratégiából, mi egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak, hogy hibázzunk.”

„Öten szinte teljesen azonos szinten vagyunk a bajnokságban, és ha hibázol, vagy rosszul választod meg a stratégiádat, akkor rengeteg helyet bukhatsz. Éppen ezért nagyon kell figyelnünk, hogy egyetlen hibát se vétsünk.”

„Pedig minden bizonnyal szerencsére lesz szükségünk mind az időmérőn, mind a versenyen, hiszen előre nem kiszámítható dolgok történhetnek, különösen az időjárás miatt, és egy esetleges rossz döntéssel akár két-három másodpercet is eldobhatsz körönként.”

„Nem két-három tizedről beszélünk, hanem sokkal többről, szóval nagyon fontos, hogy a szerencse melletted álljon egy ilyen típusú hétvégén, és persze versenyképes legyél.”

Alonso azt is hozzátette, hogy a pénteki edzések kiváló lehetőséget biztosítottak számukra, hogy mindenféle időjárási körülményre felkészüljenek, hiszen körözhettek teljesen vizes, száradó, és száraz burkolaton egyaránt.

„Egy teljesen normális nap volt a mai számunkra, megpróbáltuk letesztelni a versenygépet minden körülmény között” – magyarázta. „Tudjuk, hogy váltakozó lesz az időjárás az egész hétvégén, szóval megpróbáltuk beállítani az autót vizes, köztes, és száraz pályára.”

Hirdetés

„Minden rendben volt, nem voltak problémáink az autó beállításai terén, szóval elégedettek vagyunk a mai napon látottakkal, de tisztában vagyunk azzal, hogy holnap ismét kiélezett küzdelem vár ránk az élcsapatokkal, különösen a folyamatosan váltakozó időben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!