Alonso: Leteszteltünk mindent, amit szerettünk volna - F1VILÁG.HU

Alonso: Leteszteltünk mindent, amit szerettünk volna

HIRDETÉS
Fotó: McLaren

Az összes csapat közül a McLaren körözött a legkevesebbet a téli tesztidőszakban, Fernando Alonso szerint azonban a brit istálló remek heteket tudhat maga mögött.

Bár a McLaren Renault-motorokra váltott 2018-ra, a technikai hibák ezúttal sem kerülték el a csapatot – ezek miatt pedig Alonsóék rengeteg pályaidőt veszítettek.

Ennek következtében a McLaren a 8 tesztnap során mindössze 2788 km-t tett meg, szemben az élen végző Mercedesszel, melynek pilótái 4841 km-t hoztak össze. Sőt, még a Honda-motoros Toro Rosso is remekelt, és a harmadik legszorgalmasabb csapat lett 3826 km-rel.

Alonsót még a pénteki zárónapon is motorproblémák hátráltatták, a spanyol versenyző azonban azt mondja, egyáltalán nem csalódottak.

„Egy kicsit hullámvasútszerű volt ez a tesztnap” – vallotta be Alonso.

„Délelőtt motorgondunk támadt, ami azt jelentette, hogy nem tudtunk dolgozni, de a srácok ismét fantasztikus munkát végeztek, mindent kicseréltek az autón, és amilyen hamar csak lehetett, ismét pályára gurultam.”

„A délután aztán nagyon jól alakult, és az egész napra tervezett programunkat be tudtuk sűríteni. Elvégeztünk mindent, amit szerettünk volna, és igazán elégedett vagyok az eredményekkel és az utolsó tesztnappal.”

Alonso azt mondja, természetesen fejlődniük kell még, de izgatottan várja már a március végi idénynyitót.

„Azt gondolom, a teljesítményt tekintve több van még az autóban, és persze a megbízhatóság tekintetében is. Most két fontos hét vár ránk a gyárban, hogy jól felkészüljünk az első versenyre.”

Hirdetés

„Hogy pontosan hogy állunk, az majd Ausztráliában derül ki, ahol mindenki maximális teljesítménnyel dolgozik majd. De azt gondolom, ez egy nagyon produktív kéthetes tesztidőszak volt számunkra. Rengeteg új dolgot kellett kipróbálnunk, most pedig van pár hetünk, hogy minden a helyére kerüljön.”

„Az egész csapat remek munkát végzett, és alig várjuk már, hogy versenyezzünk Melbourne-ben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!