Alonso számára nagyon hasznos volt az abu dhabi tesztnap - F1VILÁG.HU

Alonso számára nagyon hasznos volt az abu dhabi tesztnap

HIRDETÉS
105 körig jutott a Renault 2020-as versenyautójával Abu Dhabiban Fernando Alonso. A kétszeres világbajnok a leggyorsabb volt az idei utolsó tesztnapon.
Fernando Alonso (ESP) Renault F1 Team RS20.
Formula One Testing, Tuesday 15th December 2020. Yas Marina Circuit, Abu Dhabi, UAE.

Alonso jövőre a már Alpine néven szereplő Renault-val tér vissza a Forma-1-be, és bár egy filmforgatási nap keretében már volt lehetősége vezetni a csapat idei autóját, komoly teszten eddig nem vehetett részt vele.

Kedden viszont erre is sor került az Abu Dhabi Nagydíj helyszínén, ahol Alonso 105 kör megtétele után 1 perc 36,333 másodperces idővel zárt az élen.

„Remek nap volt, jó volt ismét autóba ülni, és különösen azért, mert a versenycsapattal dolgozhattam” – mondta a kétszeres világbajnok.

„Felkészülésképpen már tesztelhettem a 2018-as autóval, de ez egy kicsit komolyabbnak tűnt, és egy kicsit jobban feltüzelte bennem a versenyszellemet.”

„Nagyszerű volt érezni, milyen is a modern versenyautó, hogy mire is képesek. A hétvégén szorosan figyelemmel kísértem a csapat fejlődését, és jó volt megtapasztalni, amit láthattam kívülről.”

„Sok alapdolgon átrágtuk magunkat már a gyárban, mint például az üléspróbán, a pedálpozíción, és a többi, ami hasznos lesz, hiszen jövőre csak másfél tesztnapom lesz a télen.”

„Sok dolgot kipipáltunk ma, és jó hangulatban vonulhatunk el az ünnepekre, a csapatnál mindenki motivált.”

Alonso mellett a Renault másik autóját Guanyu Zhou tesztelhette: ő 98 körig jutott, és végül a 9. helyen zárt.

„Tisztességes napunk volt” – mondta a kínai pilóta.

Hirdetés

„Rögtön hozzászoktam az autóhoz, sok kört megtettünk, és voltak versenyszimulációk és időmérőszimulációk is. A tempónk meglehetősen stabil volt, aminek örülök. Volt néhány technikai dolog itt-ott, de elvégre ez egy teszt. Sok kört megtettünk, ez a lényeg.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!