Friss hírek

Alonso számára nagyon hasznos volt az abu dhabi tesztnap

Fernando Alonso (ESP) Renault F1 Team RS20.
Formula One Testing, Tuesday 15th December 2020. Yas Marina Circuit, Abu Dhabi, UAE.
105 körig jutott a Renault 2020-as versenyautójával Abu Dhabiban Fernando Alonso. A kétszeres világbajnok a leggyorsabb volt az idei utolsó tesztnapon.

Alonso jövőre a már Alpine néven szereplő Renault-val tér vissza a Forma-1-be, és bár egy filmforgatási nap keretében már volt lehetősége vezetni a csapat idei autóját, komoly teszten eddig nem vehetett részt vele.

Kedden viszont erre is sor került az Abu Dhabi Nagydíj helyszínén, ahol Alonso 105 kör megtétele után 1 perc 36,333 másodperces idővel zárt az élen.

„Remek nap volt, jó volt ismét autóba ülni, és különösen azért, mert a versenycsapattal dolgozhattam” – mondta a kétszeres világbajnok.

„Felkészülésképpen már tesztelhettem a 2018-as autóval, de ez egy kicsit komolyabbnak tűnt, és egy kicsit jobban feltüzelte bennem a versenyszellemet.”

„Nagyszerű volt érezni, milyen is a modern versenyautó, hogy mire is képesek. A hétvégén szorosan figyelemmel kísértem a csapat fejlődését, és jó volt megtapasztalni, amit láthattam kívülről.”

„Sok alapdolgon átrágtuk magunkat már a gyárban, mint például az üléspróbán, a pedálpozíción, és a többi, ami hasznos lesz, hiszen jövőre csak másfél tesztnapom lesz a télen.”

„Sok dolgot kipipáltunk ma, és jó hangulatban vonulhatunk el az ünnepekre, a csapatnál mindenki motivált.”

Alonso mellett a Renault másik autóját Guanyu Zhou tesztelhette: ő 98 körig jutott, és végül a 9. helyen zárt.

„Tisztességes napunk volt” – mondta a kínai pilóta.

„Rögtön hozzászoktam az autóhoz, sok kört megtettünk, és voltak versenyszimulációk és időmérőszimulációk is. A tempónk meglehetősen stabil volt, aminek örülök. Volt néhány technikai dolog itt-ott, de elvégre ez egy teszt. Sok kört megtettünk, ez a lényeg.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!