Friss hírek

Alonso szerint elfogadhatatlanok az Alpine idei műszaki hibái

Elfogadhatatlannak nevezte azt a rengeteg műszaki problémát Fernando Alonso, melyekkel a 2022-es idény során szembesült az Alpine Forma-1-es csapatánál.

A spanyol versenyző csupán az összetett pontverseny 9. helyén zárt idén, és még csapattársával, Esteban Oconnal szemben is alulmaradt. Ez jórészt annak is köszönhető, hogy Alonsót rengeteg technikai probléma hátráltatta 2022-ben – műszaki gond miatt összesen hat futamot képtelen volt befejezni, ami elmondása szerint „ezen a szinten nem elfogadható”.

„Tény, hogy idén minden egy kicsit ellenünk volt a 14-es rajtszámú versenyautót illetően, hat kiesés” – mondta a Forma-1 kétszeres világbajnoka. „De voltak olyanok is, amik nem számítottak kiesésnek, ám mégiscsak azok voltak – például az ausztráliai időmérős probléma, az osztrák sprintfutam, ahol el sem tudtunk rajtolni, meg hasonlók.”

Hirdetés
 

„Szóval úgy gondolom, 9-10 megbízhatósági problémánk volt, ami ezen a szinten nyilvánvalóan nem elfogadható.”

Alonsót megkérdezték arról is, párhuzamot tud-e vonni idei szezonja, valamint a McLaren-Hondánál eltöltött, ugyancsak gyötrelmes időszak között.

„Azt gondolom, idén azért versenyképesebbek voltunk. Amikor célba értünk, sokkal élvezetesebb volt, mint a McLaren-Hondánál, amikor mindig a pontzónán kívül végeztünk. Szóval nem fogom összehasonlítgatni ezt a két időszakot.”

Alonso kedden már az Aston Martin autójával körözhetett | Fotó: Pirelli

Alonso kedden már új csapata, az Aston Martin versenyautójával körözhetett – elmondása szerint nagyon örül annak az új fejezetnek, ami elkezdődött számára.

„Örülök, hogy véget ért ez a fejezet, és új motivációval kezdhetem. A projekt lenyűgöző, az, amit csinálnak a szakemberek toborzása, a létesítmények, illetve a beruházás kapcsán. Azt gondolom, szép idők jönnek, szóval alig várom már a jövő évet!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Alonso szerint elfogadhatatlanok az Alpine idei műszaki hibái
Aktív aerodinamikával hátráltatnák az élen haladó autót a Forma-1-ben
A Red Bullnál nem számítottak ennyire sikeres szezonra
Binotto távozása óriási feladat elé állítja a Ferrarit
Sainz is reagált Binotto távozásának hírére
Newey: Közel sem biztos, hogy végül a mi koncepciónk lesz a nyerő

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!