Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd élőben a Szaúd-Arábiai Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Alonso szerint összejön a pontszerzés Portimaóban

Csak a 13. helyen végzett a Forma-1-es Portugál Nagydíj szombati időmérő edzésén, Fernando Alonso azonban úgy érzi, összejöhet a pontszerzés a mai versenyen.

Alonso egész hétvégén nagyon elégedett volt az Alpine autójával, elmondása szerint ugyanis már az első szabadedzéstől kezdve remekül érezte magát benne.

Az időmérőn viszont a többi versenyzőhöz hasonlóan ő is sokat küszködött a tapadással, és végül nem jött össze a Q3-ba jutás.

„Szerintem már a Q1-ben sem volt meg a tempóm” – mondta a kétszeres világbajnok szombat este. „Nem tudjuk, miért. Ha tudnánk, nagyon könnyű lenne. Egy kicsit jobban ki kell elemeznünk a dolgot. De az autók még a parc fermében vannak, nem értek vissza a garázsba. Látnunk kell, hogy tudunk-e némi aerodinamikai teljesítményt találni, vagy valamit másképp csináltunk-e a gumikkal, vagy ilyesmi.”

„De az időmérős pozícióban nem igazán érdekel. A verseny vasárnap van. Előfordulhat az is, hogy az ember a szombati nappal elégedett, a vasárnappal pedig kevésbé. Én viszont inkább vasárnap akarok jól szerepelni, és pontokat szerezni.”

Alonso azt mondja, a szombati problémák ellenére bőven vannak pozitívumai a portimaói hétvégének.

„Az autó nagyon jó volt. Nem változtattunk sokat az első edzés és az időmérő között, mert már rögtön az első etapban kényelmesen éreztem magam pénteken. Nagyon fontos volt, hogy sikerült ilyen jó egyensúlyt találni, és sok kört megtehettem a pénteki edzéseken, és megszokhattam a pályát. Úgyhogy ez a hétvége eddig nagyon-nagyon simán ment a tempót és az érzést tekintve.”

„Ahogy mondtam, a tapadási szint az időmérőn furcsamód gyenge volt… De a verseny vasárnap lesz. És mivel a top 10-en kívül végeztem, szabadon választhatunk gumit. Reméljük, hogy jó napunk lesz, és bekerülhetünk valahogy a legjobb 10 közé.”

A spanyol versenyző az eddigi tempót látva úgy érzi, előrébb tudja majd verekedni magát vasárnap.

„Meglátjuk majd, hogyan alakulnak a stratégiák. Meg kell néznünk, melyik gumival lesz a legjobb rajtolni. De ezen a hétvégén valamiért olyan gyorsak vagyunk, mint a Ferrari és a McLaren. Szóval miért ne lehetne esélyünk? Kivéve talán Leclerc ellen. Vele kicsit nehezebb dolgunk lesz, mert a közepes keverékkel rajtol. De a többiek foghatók.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!