Friss hírek

Alonso visszatért: Kellemes meglepetés a Renault autója!

A Spanyol Nagydíj helyszínéül is szolgáló barcelonai versenypályán ülhetett ismét Forma-1-es autóba a kétszeres világbajnok Fernando Alonso. A spanyol pilóta 2021-ben tér vissza a száguldó cirkuszba, a katalán ringen pedig csapata, a Renault idei autójával körözhetett.

A tesztre úgy kerülhetett sor, hogy a francia istálló az idény elején csak egy filmforgatási napot használt fel, így Barcelonában Alonso az idei autót is kipróbálhatta, igaz, azokat a Pirelli demóabroncsaival kellett felszerelni, és 100 km-t nem is lehetett megtenni vele.

Alonso kimaxolta a lehetőségeket, 21 kört, azaz közel 98 km-t tett meg az R.S.20-as modellel.

A spanyol pilóta számára igazán érzelemdús nap volt a mai, hiszen 20 évvel ezelőtt ugyanitt vezette először a Renault elődcsapata, a Benetton versenyautóját.

„Fantasztikus érzés volt két év után ilyen autót vezetni, és újra érezni a sebességet, hogy minden milyen gyors, kanyarról kanyarra. Érezni a féktávokat, és mindazt, amit egy Forma-1-es autó kínál” – mondta Alonso, aki utoljára 2019 áprilisában vezetett F1-es autót, a McLaren versenygépét Bahreinben.

„Különleges volt visszatérni Barcelonába. Emlékszem a 2000-es évre, itt vezettem először a Benettont az enstone-i srácokkal. Most, 2020-ban pedig a Renault-t. Különleges pálya ez, rengeteg szép emléket őrzök innen. Jól ismerem az aszfaltcsíkot, szóval remek nap volt.”

„A nap nagy része egy kis filmforgatással telt drónokkal, illetve volt néhány akció a kamerák előtt. Ugyanakkor viszont együtt dolgoztam a csapattal, megtettem pár kört, kényelmes ülést kellett találnunk, be kellett állítani a kormányt, a pedálokat. Ezek a dolgok már a következő évre való felkészüléshez kellenek, mivel a tél elég szűkös lesz.”

Arra a kérdésre, hogy mik a benyomásai a Renault idei autójával kapcsolatban, mellyel Daniel Ricciardo múlt vasárnap dobogós eredményt ért el a Nürburgringen, Alonso kifejtette: „Szerintem az autó kellemes meglepetés volt. Tudjuk az elmúlt pár futam alapján, hogy az autó jól teljesít, és éreztem is a tapadást, illetve a potenciált.”

„Utoljára 2018-ban használtam Renault-motort, és éreztem a fejlődést, ami nagyon fontos. Minden jónak tűnt. Persze nem tudtam kihozni belőle a maximumot, mivel még nem vettem fel a tempót, de elégedett vagyok a nappal.”

Alonso az elmúlt időszakban kétszer járt már a csapat enstone-i központjában, illetve a motorrészleg főhadiszállására, Virybe is ellátogatott.

„Már az első naptól kezdve otthon érzem magam. Van egyfajta légkör Enstone-ban és ebben a csapatban, hogy minden annyira egyszerű és logikus. Jól érzem itt magam. Sokan, akikkel most együtt dolgozom, annak idején szerelőként dolgoztak már itt. Amikor ismerős arcokkal találkozik az ember egy csapatnál, minden egy kicsit könnyebbé válik.”

„Természetesen néztem a vasárnapi versenyt, minden egyes körét. Jól megérdemelt dobogó volt. Nagyon örülök mindenki miatt. Cyril egy kicsit talán aggódhat a tetoválás miatt, de ettől eltekintve fantasztikus pillanat volt.”

„Gratuláltam is a csapatnak. Vártam az utolsó körre. Megírtam az üzenetet, és az ujjam az „Elküld” gombon volt egészen addig, amíg Daniel át nem szelte a célvonalat! Nem akartam addig elküldeni, nehogy balszerencsét hozzak!”

A Renault csapatfőnöke, Cyril Abiteboul nemrég „kiéhezett cápának” nevezte Alonsót, a spanyol pedig elismerte, nagyon várja már, hogy versenyezzen az istállóval.

„Tudom, mire képes a csapat, és tudom, hogy jók a kilátások a jövőre nézve. A dobogó egy olyan dolog, aminek meg kellett történnie. A legfontosabb, hogy folytatódjon most egy trend, és megtartsuk a lendületet a jövő évre, de főleg 2022-re. Szerintem tudjuk, hogyan kell csinálni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!