Friss hírek

Április végéig döntenek az F1-es Brit Nagydíjról

Április végéig dönteni fognak a silverstone-i versenypálya üzemeltetői, hogy megrendezik-e a júliusra tervezett Forma-1-es Brit Nagydíjat.

A legendás versenypálya július 17-19. között látná vendégül a száguldó cirkusz mezőnyét, ám a koronavírus-járvány miatt eddig az évad első 8 versenyét halasztani vagy törölni kellett.

A Forma-1 vezetősége azt reméli, nyáron elkezdődhet a 2020-as szezon, és bízik abban, az idei bajnokság 15-18 futamból állhat.

Hirdetés
 

A Brit Nagydíj promótere viszont szerdán azt mondta, április végéig el kell dönteniük, hogy lesz-e verseny Silverstone-ban, vagy sem.

„Silverstone és a Forma-1 továbbra is szoros dialógusban van a jelenlegi helyzet kapcsán, és értékeljük a lehetőségét a július 17-19-re tervezett Brit Nagydíj megrendezésének” – áll a versenyszervezők által kiadott közleményben.

„Természetesen látjuk, hogy egyéb, júliusra tervezett angliai sportesemények kapcsán már születtek döntések, de fontos kiemelni, hogy ők teljesen más logisztikai kihívásokkal szembesülnek, mint Silverstone, nekünk pedig április végéig még van időnk meghozni a végleges döntést.”

„A rajongók, kollégák és az F1 közösségének biztonsága a prioritás számunkra, és továbbra is együttműködünk az illetékes hatóságokkal.”

Nemrégiben a június 14-re tervezett Kanadai Nagydíj szervezői fogalmaztak úgy, húsvét után el kell dönteniük, hogy megtartják-e versenyüket az eredeti időpontban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!