Aston Martin: Miért ne ülhetne Alonso az autónkban 2026-ban? - F1VILÁG.HU

Aston Martin: Miért ne ülhetne Alonso az autónkban 2026-ban?

HIRDETÉS
Az Aston Martin csapatfőnöke, Mike Krack nem látja okát annak, Fernando Alonso miért ne versenyezhetne csapatuknál még 2026-ban, amikor szövetségre lépnek új motorpartnerükkel, a Hondával.
Portrait, Bahrain International Circuit, F123T01a, F1, GP, Bahrain
Mike Krack, Team Principal, Aston Martin F1 Team, on the pit wall

A két fél még szerdán jelentette be együttműködését, melynek keretében az Aston Martin 2026-tól, az új motorszabályok bevezetésétől a Honda erőforrásait használja majd a Forma-1-ben. A most 41 éves Alonso akkori szereplése persze igencsak kérdéses még, a Hondánál viszont világossá tették, bár nem mindig volt felhőtlen a kapcsolatuk a spanyollal, semmi akadályát nem látják annak, hogy újra együtt dolgozzanak vele.

A Monacói Nagydíj helyszínén az Aston Martin csapatfőnöke, Mike Krack is arról beszélt, szerinte simán elképzelhető, hogy Alonso még a csapat tagja lesz 3 év múlva.

„Nem látom okát annak, miért ne lehetne ott az autónkban 2026-ban” – idézi a csapatfőnök szavait a RacingNews365.com című internetes portál. „Egyetlen okot sem látok arra, miért ne lehetne. Fernando nem volt érintett a Hondával való egyeztetésekben, de mindig informáltuk. Szerettük volna tudni a véleményét, mint ahogy minden egyes téma esetében, hiszen kulcsfontosságú tagja a csapatnak, akárcsak Lance [Stroll].”

„Nagyon jó a kapcsolatunk a versenyzőinkkel, ezt hallhatják a rádióbeszélgetések során is.”

Krack arról is beszélt, szerinte nem fog problémát okozni a Hondával való együttműködés során a kulturális különbség – ahogy történt az a McLaren esetében még évekkel ezelőtt.

„A világ országai közelebb kerültek egymáshoz. Teljesen más volt 15 éve Japánba utazni, mint most. És ez meglátszik a munkakapcsolatokban is. Sokkal-sokkal könnyebb manapság. Jobban értjük a japán kultúrát, Japán pedig jobban érti az európai, vagy nyugati kultúrát.”

„Lenyűgöző volt az a nyitottság, amit az eddigi találkozásaink során tapasztaltam. A közelében sem volt annak, mint amire 20-25 évvel ezelőtt számított volna az ember.”

Az Aston Martin számára pedig különösen jó hír, hogy technikai igazgatójuk, a nemrég még a Red Bullnál dolgozó Dan Fallows, valamint Martin Whitmarsh vezérigazgató korábban dolgozott már együtt a Hondával.

„Azok a kapcsolatok, melyekkel Dan vagy Martin rendelkeznek, kétségkívül segítenek, hiszen ismerik az embereket. De összességében nagyon nyitott a hozzáállásuk, és nagyon várjuk már a folytatást.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!