Aston Martin: Nem álmodozhatunk Alonso harmadik vb-címéről - F1VILÁG.HU

Aston Martin: Nem álmodozhatunk Alonso harmadik vb-címéről

Nem álmodozhat Fernando Alonso harmadik világbajnoki címéről az Aston Martin Forma-1-es csapata – ezt mondja az istállót irányító Mike Krack.

A brit istálló parádés formában vágott neki az új szezonnak, Fernando Alonso pedig három versenyen három dobogós eredményt szerzett, a rajongók pedig abban bíznak, a spanyol versenyző idén végre megszerezheti régóta vágyott 33. F1-es futamgyőzelmét. Alonso utoljára a 2013-as Spanyol Nagydíjon, még a Ferrari színeiben tudott nyerni, világbajnoki címeit pedig 2005-ben és 2006-ban szerezte meg.

A most 41 esztendős versenyző több interjúban kifejtette már, ha nem hinne a győzelmekben és az újabb világbajnoki címben, nem tért volna vissza a Forma-1-be, idei esélyeit viszont természetesen reálisan látja. Főnöke, a csapatot irányító Mike Krack legutóbbi interjújában méltatta Alonsót, ám ő is arról beszélt, nem feltétlenül álmodozhatnak arról, hogy világbajnok autót tudnak adni a spanyol pilótának.

 

„Véleményem szerint a legfontosabb dolog a sebesség, illetve a versenyképesség iránti vágy” – mondta a szakember. „Nem szeretek a korról beszélni – Fernando koráról, de egyébként a magaméról sem.”

„Alapvetően szerintem nagyon fontos, az ember hogyan tartja magát fitten, és milyen vágya van arra, hogy jól szerepeljek – ez pedig olyasvalami, ami kiemelkedő Fernando esetében.”

„Nagyon boldog lennék, ha olyan autót tudnánk adni neki, mellyel megszerezheti ezt a bizonyos harmadik világbajnoki címet, de úgy gondolom, két lábbal a földön kell járnunk, ami a világbajnoki győzelmet illeti. Megtettük most az első lépést a fejlődésben ahhoz képest, ahol eddig tartottunk, és nem kellene elkezdenünk álmodozni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Aston Martin: Nem álmodozhatunk Alonso harmadik vb-címéről
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!