Az Alfa Romeo a Mercedesszel is harcban lehet, véli Bottas - F1VILÁG.HU

Az Alfa Romeo a Mercedesszel is harcban lehet, véli Bottas

HIRDETÉS
Valtteri Bottas egyáltalán nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy az Alfa Romeo a Mercedes csapatával is felvegye a kesztyűt a Forma-1-es szezonnyitón.
Valtteri Bottas (FIN) Alfa Romeo F1 Team C43.
Formula One Testing, Day Three, Saturday 25th February 2023. Sakhir, Bahrain.

Reménytelien zárta az előszezoni teszteket az Alfa Romeo F1-es csapata, ami Zhou Guanyu által a leggyorsabb kört is megfutotta a bahreini háromnapos felkészülés középső napján. Bár a középmezőny csapatait tekintve a legtöbben az Aston Martintól várnak nagy meglepetést, Bottas szerint a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon az Alfa Romeo is harcban lesz a best of the rest címért.

„A teszt alapján mindig nehéz következtetéseket levonni. A középmezőny nagyon szoros, és gyorsan változhat a helyzet, hiszen bármelyik csapat fejlődhetett a teszt óta. Mi egyértelműen ott vagyunk a sűrűjében. Nagyon bízom benne, hogy a középmezőny előtt járunk, de nem tudom megmondani. Túl sok a kérdőjel.”

Bottas abban biztos, hogy az Alfa aktuális teljesítménye három csapattól gyengébb, minden más azonban kérdéses számára.

„Nem vagyunk annyira gyorsak, mint a Red Bull vagy a Ferrari, de az Aston is gyorsabbnak tűnt. Mögöttük azonban igencsak szoros a helyzet. A motormódok is sokat nyomnak a latban, akár egy másodpercet is jelenthetnek. Mi ott vagyunk a sűrűjében” – hangsúlyozta ki ismét.

Bottas a teszten látottak alapján úgy érzi, az Alfa Romeo a szezonnyitón akár a Mercedest is megszorongathatja. Ez jelentős előrelépés lenne részükről – vagy ha úgy tetszik, nagy visszaesés az Ezüst Nyilaktól.

„A hosszú etapok alapján így tűnik. Időnként gyorsabbak, időnként lassabbak voltak tőlünk. Attól függ, megoldották-e a problémáikat. Az adataink alapján nem úgy tűnik, hogy futamgyőzelemért fognak menni, de sosem lehet tudni” – kommentálta Bottas.

Bár a Bahreini Nagydíj első, nappali szabadedzése sem árul el sokat az erőviszonyokról, ezen az Alfa Romeo pilótája mindkét Mercedesnél gyorsabb kört autózott, így a kilencedik helyen zárta a felkészülést.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!