Az Aston Martin remekel, Vettel pedig elárulta, megbánta-e a visszavonulást - F1VILÁG.HU

Az Aston Martin remekel, Vettel pedig elárulta, megbánta-e a visszavonulást

HIRDETÉS
Három versenyen három dobogós eredményt szerzett eddig idén az Aston Martin Forma-1-es csapata, mely az elmúlt évek sikertelenségei után 2023-ban egy igazán ütőképes versenyautóval rukkolt elő.
Portrait, Helmets, Autódromo José Carlos Pace, GP2221a, F1, GP, Brazil
Sebastian Vettel, Aston Martin

A brit istálló az évad első futamain a Red Bull legfőbb kihívójává lépett elő, a csapat jelenleg a 2. helyet foglalja el a konstruktőrök versenyében. Sebastian Vettel viszont már nincs az Aston Martinnál, ő két szezon után távozott a gárdától, a tavalyi év végén ugyanis befejezte pályafutását a Forma-1-ben.

A német helyére egy másik világbajnok, Fernando Alonso érkezett, aki a mezőny rangidőseként nyújt parádés teljesítményt, és Bahreinben, Szaúd-Arábiában és Ausztráliában is felállhatott a dobogó legalsó fokára. Joggal merül fel tehát a kérdés, Vettel mennyire emészti meg könnyen azt, hogy volt csapata idén akár futamot is nyerhet a Forma-1-ben?

„Jelenleg nézőként követem az eseményeket, sok bennfentes tudással, amit az évek során szereztem” – mondta a négyszeres világbajnok a Bild című német lapnak, majd kijelentette: „Nem bántam meg a visszavonulást. Persze könnyebb lenne, ha most nem lenne annyira jó az autó, de az öröm tényleg felülmúlja ezt!”

„És örülök Fernandónak is. Volt néhány olyan éve, amikor nem volt jó autója, szóval talán most másodvirágzását éli!”

Vettel azt mondja, élvezi azt, hogy családjával töltheti az idejét, és szeretne sok olyan dolgot csinálni, amire F1-es versenyzőként korábban nem volt ideje.

„Jelenleg remekül érzem magam ebben az új élethelyzetben, és várom, hogy olyan dolgokkal foglalkozzak, amik érdekelnek, és elmélyüljek a különböző témákban. Szívesen töltöm az időmet a gyerekekkel és a családdal. Rengeteg ötletet gyűjtök, hagyom sodródni magam, mielőtt valami konkrétabb születne belőle.”

Vettelt természetesen arról is megkérdezték, van-e esély arra, hogy visszatér a Forma-1-be versenyezni: „Ez nincs tervben” – mondta röviden.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!