Az Audi már idén versenyzőt akar szerződtetni F1-es projektjéhez - F1VILÁG.HU

Az Audi már idén versenyzőt akar szerződtetni F1-es projektjéhez

HIRDETÉS
Már 2023-ban szerződtetett versenyzője lehet az Audinak, aki főleg a Forma-1-es csatlakozáshoz szükséges fejlesztésekben segédkezik majd a német gyártó számára.
Stefano Domenicali, Formula 1 President and CEO, Mohammed ben Sulayem, President of the International Automobile Federation (FIA), Markus Duesmann, Chairman of the Board of Management of AUDI AG, and Oliver Hoffmann, Member of the Board of Management for Technical Development of AUDI AG

Az Audi az új motorszabályok bevezetésekor, 2026-ban csatlakozik az F1-es mezőnyhöz. A vállalat elsősorban motorgyártóként érkezik majd meg, ám szövetkezik a Sauberrel, a svájci istálló pedig lényegében az Audi gyári csapata lesz majd a száguldó cirkuszban.

Azt egyelőre lehetetlen megmondani, hogy az istálló 2026-ban milyen versenyzőpárossal kíván szerepelni a Forma-1-ben, a nemzetközi sajtóban viszont felmerült Mick Schumacher neve, aki a tavalyi szezont követően ülés nélkül maradt, idén pedig a Mercedes tartalékversenyzőjeként marad a királykategóriában. 

„Természetesen vonzó lenne, de számunkra a versenyzők teljesítménye jelenti a prioritást” – mondta Adam Baker, az Audi F1-es projektjének vezetője a dpa hírügynökségnek egy német pilóta esetleges szerződtetéséről, majd hozzátette, egyelőre még korai az, hogy a jövőbeli pilótákról gondolkodjanak. „Még túl messze van. Még a 2024-es versenyzőkről sem beszélünk, szóval nagyon nehéz lenne megmondani, hogyan alakul majd a versenyzői piac 2026-ra.”

Azt viszont Baker is elismerte, fejlesztőversenyzőre mindenképpen szükségük lesz ahhoz, hogy jól haladjon a felkészülésük az F1-es bemutatkozáshoz.

„A 2023-as év harmadik negyedévében hozunk majd egy fejlesztőversenyzőt, aki különösen fontos lesz majd az erőforrás fejlesztése szempontjából azzal, hogy a neuburgi szimulátorban vezet majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!