Az Audi nyitott arra, hogy több csapatnak is motorokat szállítson - F1VILÁG.HU

Az Audi nyitott arra, hogy több csapatnak is motorokat szállítson

HIRDETÉS
Nyitott arra a Forma-1-hez 2026-ban csatlakozó Audi, hogy több csapatot is ellásson motorjaival, egyelőre azonban még nincsenek erre vonatkozó tervek.
The vehicle shown is a concept vehicle that is not available as a production model.

Az Audi az új motorszabályok 2026-os bevezetésekor érkezik meg az F1-be a Sauber partnereként: miközben a versenyautó maga a svájciak hinwili központjában épül majd, a V6-os erőforrás kifejlesztéséért teljes egészében az Audi felel, a munkálatok pedig már meg is kezdődtek a német gyártó neuburgi központjában.

A Sauber egyfajta gyári csapata lesz majd az Audinak 2026-tól, a négykarikás vállalat viszont nyitott arra, hogy a jövőben több F1-es istállónak is szállítson motorokat. Erről Adam Baker, az Audi Formula Racing vezérigazgatója beszélt.

„Előfordulhat, hogy az FIA megköveteli tőlünk, hogy az előírásoknak megfelelően szállítsunk motorokat” – mondta a szakember az AS című spanyol lapnak. „Ha ez így történik, fel leszünk készülve rá, ez nem kétséges. De momentán nem keresünk partnercsapatot, még túl korán van ehhez. A saját, gyári programunkra fókuszálunk.”

A Forma-1-ben jelenleg négy motorgyártó van jelen, a Ferrari, a Mercedes, a Renault és a Honda.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!