Az F1-es bajnok szerint Gasly a tökéletes választás az Alpine számára - F1VILÁG.HU

Az F1-es bajnok szerint Gasly a tökéletes választás az Alpine számára

Nico Rosberg szerint tökéletes választás lenne az Alpine Forma-1-es csapata számára Pierre Gasly. Bár Esteban Ocon inkább Mick Schumachert választaná, a 2016-os világbajnok szerint nem fontos, hogy a csapattársak a legjobb barátok is legyenek.

Gaslynak jelenleg 2023 végéig szóló szerződése van az AlphaTaurival, a legfrissebb hírek szerint azonban egyre biztosabb, hogy a francia pilóta jövőre Fernando Alonso utódjaként, az Alpine csapatánál folytatja F1-es pályafutását. A felek állítólag már mindenben megállapodtak, csupán az szükséges, hogy a jelenleg az IndyCarban versenyző Colton Herta megkapja a Forma-1-es versenyzéshez szükséges szuperlicencet – az amerikai pilóta venné át ugyanis Gasly helyét az AlphaTaurinál.

Korábban egyébként az Alpine jelenlegi versenyzője, Esteban Ocon úgy nyilatkozott, ha választhatna, Mick Schumachert tenné meg csapattársának 2023-ban. A Forma-1 2016-os bajnoka, Nico Rosberg azonban úgy látja, nem feltétlenül kell az, hogy a csapattársak jól kijöjjenek egymással.

„Talán emlékeznek rá, Lewis és én sem voltunk éppen a legjobb barátok, mégis domináltunk, szóval szerintem egy csapatnál akkor is működhet a dolog, ha a versenyzők nem jönnek ki jól egymással – feltéve, ha szupergyorsak” – mondta Rosberg a Sky Sports F1 televíziónak.

„Szerintem az Alpine számára Gasly a tökéletes választás. Annyira jól teljesít, szerintem nagyon erős párost alkotnának. Meglátjuk, mennyit kell fizetniük a Red Bullnak!”

Így festene Gasly az Alpine öltözékében – Illusztráció: F1Világ

Mint ismert, az Alpine azt követően kényszerült versenyzőkeresésre, hogy az Alonso utódjának szánt Oscar Piastri kikosarazta őket, és aláírt a McLarenhez.

„Itt az Alpine az, mely mindent rosszul csinált” – folytatta Rosberg. „Hihetetlen, hogy ilyen hibát elkövettek. Hogy egy ekkora kiskaput hagytak a szerződésében, miközben rengeteg pénzt költöttek rá az elmúlt években… Milliókat és milliókat szántak arra, hogy felkészítsék őt egy potenciális versenyzői ülésre.”

„Ami Oscart illeti, természetesen, ha fiatal versenyzőként az ember lehetőséget kap arra, hogy a McLarennél versenyezzen, és el is tudja fogadni azt, akkor meg is teszi. Nem sűrűn van ilyen esélye az embernek.”

„Mindent jól csinált. Itt az Alpine az, ami mindent elszúrt azzal, hogy folytatják-e Alonsóval, vagy nem folytatják Alonsóval… Oscar csak megragadta a lehetőséget. Szóval szerintem jól döntött.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!