Ha tehetné, Ocon Schumachert választaná csapattársnak - F1VILÁG.HU

Ha tehetné, Ocon Schumachert választaná csapattársnak

HIRDETÉS
Ha tehetné, Mick Schumachert választaná csapattársának 2023-ra az Alpine pilótája, Esteban Ocon. Egyelőre még nem tudni, ki lesz Fernando Alonso utódja az Alpine csapatánál, ám a német tehetség mellett Pierre Gasly is az esélyesek közé tartozik.
CIRCUIT ZANDVOORT, NETHERLANDS - SEPTEMBER 01: Esteban Ocon, Alpine F1 Team Mick Schumacher, Haas F1 Team
Press Conference during the Dutch GP at Circuit Zandvoort on Thursday September 01, 2022 in North Holland, Netherlands. (Photo by LAT Images)

Olyannyira, hogy a legújabb sajtóhírek szerint az Alpine állítólag megállapodott a Red Bull-lal abban, hogy kivásárolják Gaslyt az AlphaTauritól, így jövőre ő lesz a francia istálló egyik pilótája. A csapat jelenlegi versenyzője, Esteban Ocon viszont inkább Mick Schumachert választaná – erről a Holland Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján beszélt.

„Rengeteg a szóbeszéd mostanában, mióta Fernando távozása kiderült. De meggyőződésem, hogy bárki is lesz mellettem jövőre, helyes döntéseket hoz a csapat” – mondta a francia pilóta Zandvoortban. „Az emberek tudják, hogy ha választanom kellene, akkor Micket mondanám, ha nem lenne neki semmi a következő idényre.”

„De bárki is versenyez mellettem, a munkámra fogok fókuszálni, arra, hogy fejlesszem az autót, és próbáljam előrébb juttatni a csapatot – ez az, amit szeretnék.”

„Mindenekelőtt Mick jó barátom, ha tehát segíthetek ebben, nem probléma. De azt gondolom, már az alsóbb kategóriákban is megmutatta tehetségét. Nagyon gyors volt. A Forma-1-ben néha nem könnyű teljesíteni egy olyan autóval, ami hátrányban van. Én is így voltam vele, amikor kezdtem az F1-ben, és biztos vagyok benne, hogy ő egy nagyszerű srác, és remekül tudna teljesíteni, ha egy versenyképes autóba ülhetne – és jelenleg az Alpine versenyképes.”

„De ezek csak az én szavaim, a csapatnak nem kell figyelembe vennie. Nem én hozom a döntést, de a csapat tudja, hogy ez az én preferált választásom.”

Amikor Ocont honfitársáról, Gaslyról kérdezték, így felelt: „Jó a kapcsolatom Pierre-rel. Nincs semmi probléma. Tiszteljük egymást. Bárki is lesz az oldalamon, meggyőződésem, hogy a csapat a lehető legjobb döntést hozza majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!