Friss hírek

Ha tehetné, Ocon Schumachert választaná csapattársnak

Ha tehetné, Mick Schumachert választaná csapattársának 2023-ra az Alpine pilótája, Esteban Ocon. Egyelőre még nem tudni, ki lesz Fernando Alonso utódja az Alpine csapatánál, ám a német tehetség mellett Pierre Gasly is az esélyesek közé tartozik.

Olyannyira, hogy a legújabb sajtóhírek szerint az Alpine állítólag megállapodott a Red Bull-lal abban, hogy kivásárolják Gaslyt az AlphaTauritól, így jövőre ő lesz a francia istálló egyik pilótája. A csapat jelenlegi versenyzője, Esteban Ocon viszont inkább Mick Schumachert választaná – erről a Holland Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján beszélt.

„Rengeteg a szóbeszéd mostanában, mióta Fernando távozása kiderült. De meggyőződésem, hogy bárki is lesz mellettem jövőre, helyes döntéseket hoz a csapat” – mondta a francia pilóta Zandvoortban. „Az emberek tudják, hogy ha választanom kellene, akkor Micket mondanám, ha nem lenne neki semmi a következő idényre.”

Hirdetés
 

„De bárki is versenyez mellettem, a munkámra fogok fókuszálni, arra, hogy fejlesszem az autót, és próbáljam előrébb juttatni a csapatot – ez az, amit szeretnék.”

„Mindenekelőtt Mick jó barátom, ha tehát segíthetek ebben, nem probléma. De azt gondolom, már az alsóbb kategóriákban is megmutatta tehetségét. Nagyon gyors volt. A Forma-1-ben néha nem könnyű teljesíteni egy olyan autóval, ami hátrányban van. Én is így voltam vele, amikor kezdtem az F1-ben, és biztos vagyok benne, hogy ő egy nagyszerű srác, és remekül tudna teljesíteni, ha egy versenyképes autóba ülhetne – és jelenleg az Alpine versenyképes.”

„De ezek csak az én szavaim, a csapatnak nem kell figyelembe vennie. Nem én hozom a döntést, de a csapat tudja, hogy ez az én preferált választásom.”

Amikor Ocont honfitársáról, Gaslyról kérdezték, így felelt: „Jó a kapcsolatom Pierre-rel. Nincs semmi probléma. Tiszteljük egymást. Bárki is lesz az oldalamon, meggyőződésem, hogy a csapat a lehető legjobb döntést hozza majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Ha tehetné, Ocon Schumachert választaná csapattársnak
Albon nemigen hitt a gyors visszatérésben, de úgy érzi, készen áll
Sainz figyelmeztet, előbb-utóbb valaki meg fog sérülni!
Verstappen inkább Japánban nyerné meg a világbajnoki címet

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!