Friss hírek

Az F1-es bajnoknak tetszik, hogy Alonso nem fél trükkökhöz folyamodni

Az 1996-os év Forma-1-es világbajnoka, Damon Hill elárulta, nagyon tetszik neki az, ahogy Fernando Alonso nem fél régi, jól bevált trükkökhöz folyamodni annak érdekében, hogy minden helyzetet a saját előnyére fordítson.

Az Alpine kétszeres világbajnokát Alex Albon kritizálta az Azeri Nagydíj szombati időmérő edzése után, amikor a Q1 végén a spanyol pilóta meglehetősen lassan haladt a pályán az utolsó percekben, majd hibázott, és a bukótérbe gurult – akadályozva ezzel a mögötte érkezőket, hiszen a sportbíróknak meg kellett lengetniük a sárga zászlókat.

A spanyol versenyző az eset után cáfolta, hogy szándékosan folyamodott volna ilyen trükkhöz a továbbjutás érdekében, a versenybírók pedig nem is vizsgálták az esetet. Az 1996-os év F1-es bajnoka, Damon Hill az F1 Nation című podcastben arról beszélt, nem tehet róla, de tetszik neki, ahogy Alonso nem fél régi trükkökhöz folyamodni.

Hirdetés
 

„Kedvelem! Annyira ravasz! Okos srác ő” – mondta a brit. „Alex Albon is egy hihetetlenül okos srácnak nevezte őt, mert kész volt játszadozni az időmérőn. Egyértelműen nem fél a régi trükkjeihez folyamodni, mi pedig alattomosan rajongunk a cselszövőkért, azokért, akik valahogy mindent képesek a maguk javukra fordítani. Ő pedig egy kaján vigyorral az arcán teszi mindezt!”

„Ráadásul jól is teljesít. Nem arról van szó, hogy csak nyűg, és nem teljesít. Remekül helytáll, és jól teljesít az Alpine-nak. Inkább látnám őt én is a csapatomban, mint azon kívül.”

Alonso júliusban lesz 41 éves, jelenleg tehát abszolút korelnöke a Forma-1-es mezőnynek. Hill szerint a kor előbb-utóbb őt is utoléri majd, habár azt elismeri, úgy tűnik, a kétszeres világbajnokon egyelőre nem látni ennek jelét.

„Úgy tűnik, a kimerültség, vagy a lelkesedés hiánya nála nem tényező. Ha most azt mondanánk neki, ’lenne még egy esélyünk a mezőny élén’, ő ugrana rá, ott lenne, és jó eséllyel győzne is.”

„A probléma egy topcsapat számára az, hogy meddig lesz ott, és mekkora vérengzés lesz abból, ha elkezd belefolyni a cég irányításába, és elkezd politizálni – amire hajlamos.”

Hill ugyanakkor azt mondja, Alonso „megtanulta a leckét” korábbról.

„Határozottan túllépte a határt, amikor a McLarennél volt első alkalommal, és ugyanígy a Ferrarinál is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!