Az F1 nem dőlne a kardjába, ha a Porsche visszatérése meghiúsulna - F1VILÁG.HU

Az F1 nem dőlne a kardjába, ha a Porsche visszatérése meghiúsulna

HIRDETÉS
A Forma-1 elnök-vezérigazgatója, Stefano Domenicali megerősítette, más autógyártók is szívesen csatlakoznának a száguldó cirkuszhoz abban az esetben, ha a Porsche visszatérése végül meghiúsul.
IMOLA, ITALY - APRIL 22: Pole position qualifier Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing collects his Pole Position award from Stefano Domenicali, CEO of the Formula One Group, in parc ferme during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Emilia Romagna at Autodromo Enzo e Dino Ferrari on April 22, 2022 in Imola, Italy. (Photo by Dan Mullan/Getty Images)

Az Audi még a Belga Nagydíj előtt jelentette be, az új motorszabályok 2026-os érkezésekor csatlakozik a királykategóriához. Az ingolstadti gyártó az egyik jelenlegi F1-es csapattal lép szövetségre – a feltételezések szerint a Sauberrel bútoroznak majd össze. A Volkswagen Csoport másik márkája, a Porsche ugyancsak elkötelezett volt a csatlakozás mellett, ők a Red Bull Racinggel folytattak előrehaladott tárgyalásokat, az elmúlt hetek hírei alapján azonban úgy tűnik, a felek mégsem jutnak dűlőre, ez pedig veszélybe sodorhatja a legendás márka visszatérését.

„Mindössze annyit mondhatok, hogy a Porsche szerves része annak a csoportnak, mely egyeztetett, és továbbra is egyeztet az új erőforrásokra vonatkozó szabályokról, melyek 2026-ban lépnek életbe” – mondta a Forma-1 elnök vezérigazgatója, Stefano Domenicali a német gyártóval kapcsolatos hírekre reagálva.

„Mindannyian olvastuk a nyilatkozatokat a Porsche és a Red Bull részéről, és ők lesznek azok, akik eldöntik, hogy mitévők legyenek. De úgy hiszem, hogy az F1 jelenleg egy nagyon inkluzív platform. Vannak más gyártók is annál a bizonyos mérnöki asztalnál, akik inkább nem mennek a nyilvánosság elé.”

Domenicali szerint a 2026-ra tervezett motorszabályok rendkívül vonzóak a gyártók számára, a Forma-1 pedig nagyon egészséges helyzetben van ahhoz, hogy megbirkózzon az autógyártók ki -beszállásával.

„Ami minket illet, nem félünk. A legutóbbi Concorde Egyezményben mindössze egy éves értesítést kértünk azoktól a csapatoktól és gyártóktól, akik távozni akarnak a Forma-1-ből, a korábbi szabályok sokkal szigorúbbak voltak. Ezt a változtatást azért vezettük be, mert erősnek és kellőképp robosztusnak érezzük magunkat ahhoz, hogy előre lépjünk, és nagyon jó tartalékterveink vannak. Most, mint korábban soha, a legmagasabb szintet képviselő csapatok, gyártók és motorszállítók vannak jelen. Ha valami változik, tudjuk, mi a teendő.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!