Az F1 „óvatosan optimista”, hogy meg lehet tartani 23 versenyt idén - F1VILÁG.HU

Az F1 „óvatosan optimista”, hogy meg lehet tartani 23 versenyt idén

HIRDETÉS
„Óvatos optimizmussal” várja a 2021. évi Forma-1-es világbajnoki sorozatot a száguldó cirkusz nemrég kinevezett új elnök-vezérigazgatója, Stefano Domenicali. A szakember azt mondja, nagyon rugalmasnak kell lenniük az idei versenynaptárral kapcsolatban, hiszen a koronavírus-járvány még mindig okozhat váratlan helyzeteket.
ISTANBUL PARK, TURKEY - NOVEMBER 15: Romain Grosjean, Haas VF-20 on the grid during the Turkish GP at Istanbul Park on Sunday November 15, 2020, Turkey. (Photo by Andy Hone / LAT Images)

A Forma-1 vezetősége még tavaly jelentette be 23 futamos versenynaptárát, amit már januárban módosítani kellett a járvány miatt: a március 21-re tervezett Ausztrál Nagydíjat novemberre halasztották, a Kínai Nagydíjat pedig szintén nem tudják megtartani áprilisban. A világbajnokság így Bahreinben kezdődik majd március 28-án, melyet követően Imolába látogat a mezőny.

„Folyamatos kapcsolatban állunk a versenyrendezőkkel, és optimisták vagyunk a 23 versenyes naptárral kapcsolatban” – mondta Stefano Domenicali, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója az olasz Sky Sport 24-nek nyilatkozva. „Ez a prioritás.

„Ami a versenyeket illeti, már nem 2 óra 10 perckor, 3 óra 10 perckor, vagy 5 óra 10 perckor kezdődnek majd – visszatértünk az egészkor való kezdéshez, de ez még hivatalos megerősítésre vár.”

Domenicali azt mondja, mivel a járvány miatt továbbra is nagy a „bizonytalanság” a világban, a Forma-1-nek „rugalmasnak” kell lennie az idei programot tekintve.

„Tavaly 17 versenyünk volt, és senki sem hitte, hogy képesek leszünk rá. Szóval van egyfajta óvatos optimizmus az idei 23 futamos versenynaptárat illetően. Minden szervező meg akarja tartani tervezett futamát, de számítanunk kell további változtatásokra – legalábbis a bajnokság első felében. Lehetséges, hogy nézők nélküli versenyeket tartunk, de legalábbis nagyon kevés néző előtt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!