Az F3-ban is jobb munkát végeznek? Reagált Binotto Rosberg kritikájára! - F1VILÁG.HU

Az F3-ban is jobb munkát végeznek? Reagált Binotto Rosberg kritikájára!

HIRDETÉS
Reagált a Forma-1-es világbajnok, Nico Rosberg kritikájára a Ferrari csapatát irányító Mattia Binotto. A szakember leszögezte, továbbra sem lesznek személycserék az olasz csapatnál, hiába esett meg újabb hiba a bokszban.
Ferrari, Carlos Sainz, pitstop, mistake

A Ferrarit idén számos kritika érte már vitatható stratégiai és a csapat hibái miatt, Mattia Binotto azonban már többször nyilatkozta azt, nincs szükség változtatásokra. A múlt vasárnapi Holland Nagydíjon Carlos Sainz járt pórul: a spanyol pilóta első kerékcseréje a tervezettnél jóval tovább tartott, a maranellóiak ugyanis egész egyszerűen nem álltak készen a kerékcserére, a bal hátsó kereket pedig jó néhány másodperces késlekedéssel tudták csak feltenni autójára.

„Te jó ég!” – mondta Rosberg a Ferrari bokszkiállásaival kapcsolatban. „Mattia Binotto azt hajtogatja, hogy ’Nem, nem, nem kell változtatnunk semmin, minden jól megy’. De mikor fog eljönni a nap? Ilyet nem lehet – még a Forma-2-es, vagy F3-as csapatok is jobb munkát végeznek a stratégiával és a bokszkiállásokkal, mint a Ferrari.”

„Bemész a bokszba, és nincs ott a gumi egy szokványos versenyen? Előbb utóbb tényleg el kell gondolkodniuk azon, hogy változtassanak.”

Binotto elismerte, hibáztak, ugyanakkor továbbra is tartja magát korábbi álláspontjához: nem lesznek személyi változtatások a Ferrarinál.

„Nos, először is szerintem könnyű a paddockon kívülről beszélni. Könnyű kritizálni. De nem fogunk lecserélni embereket – ez a válaszom Rosbergnek” – reagált a Ferrari csapatfőnöke. „Nagyszerű embereink vannak, és bizonyított tény, hogy ebben a sportban, ami igazán fontos, az a stabilitás, és hogy megbizonyosodjunk arról, napról napra, versenyről versenyre fejlődünk.”

„Nagyszerű emberek dolgoznak a csapatnál, efelől kétségem sincs. Minden csapat számára évekbe telik, és rengeteg tapasztalat kell ahhoz, hogy az élre kerüljenek, és azt gondolom, ez ránk is ugyanúgy vonatkozik.”

A Ferrarinál azt mondják, Sainz problémáját az okozta a bokszban, hogy egész egyszerűen későn hívták ki a spanyolt kerékcserére.

„Igen, egy nagyon késői döntés volt, hogy reagáljunk Lewisra Carlosszal. Túl későn hívtuk ki. De tudom, hogy Rosbergnek is tudnia kellene – hiszen ő egy tapasztalt versenyző –, hogy sokkal könnyebb orvosolni az efféle problémákat, mint a teljesítményt. És a mai versenyt követően véleményem szerint a teljesítmény az, ami a legjobban számít.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!