Friss hírek

Az FIA megvizsgálta az Aston Martint, Horner másolást emlegetett

Alapos vizsgálatot tartott az FIA a Spanyol Nagydíj előtt az Aston Martin F1-es csapatánál, mivel az istálló legújabb fejlesztései a Red Bull egyes megoldásaira hasonlítanak. Gyorsan tisztázták a vádakat.

Az Aston Martin legújabb fejlesztései megfelelnek a szabályoknak, az istálló semmilyen előírást nem szegett meg – erre jutott a Nemzetközi Automobil Szövetség a csapatnál végrehajtott nyomozást követően.

Az Astonnál azt követően zajlott le vizsgálat, hogy az FIA a Spanyol Nagydíjat megelőzően egy rutinellenőrzés során azzal szembesült, a csapat egyes fejlesztései erősen hajaznak egy másik F1-es istálló megoldásaira. A szövetség azonnal átvilágítást kezdeményezett, hogy kiderítsék, történt-e bármilyen szabálytalanság, például szellemi tulajdon megsértése. Ennek végeztével az FIA egy közleményben tisztázta a helyzetet.

Hirdetés
 

Ebben arról írnak, mindkét csapat közreműködött a vizsgálat során, és dokumentumokkal bizonyították a fejlesztések tisztaságát. Ennek megfelelően az Aston Martin új fejlesztései megfelelnek a szabálykönyv 17.3-as cikkelyének, ami a szellemi tulajdon megsértését, valamint a fotók CAD-modellekké való átdolgozását taglalja.

Az ügy kapcsán a Red Bull csapatvezetője, Christian Horner úgy fogalmazott, a másolást bóknak tartja, ennek ellenére bízik az FIA alaposságában. Különösen azért, mert az Aston Martin az utóbbi hónapok során jó néhány szakembert igazolt a Red Bulltól, például a csapat aerodinamikai részlegének vezetőjét, Dan Fallowst.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!