Az FIA-nál folytatja a McLaren korábbi kulcsembere - F1VILÁG.HU

Az FIA-nál folytatja a McLaren korábbi kulcsembere

HIRDETÉS
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) munkatársaként folytatta Forma-1-es pályafutását a McLarennél korábban 28 évet eltöltő Tim Goss.
illustration FIA logo flag, drapeau during the Formula 1 Aramco Grosser Preis Der Eifel 2020, Eifel Grand Prix, from October 9 to 11, 2020 on the Nürburgring, in Nürburg, Germany - Photo Antonin Vincent / DPPI

Az 57 esztendős szakember 1990-ben csatlakozott a wokingi istállóhoz tervezőmérnökként, később a McLaren vezető hajtáslánc-mérnöke lett, majd a csapat technikai igazgatójává nevezték ki. Goss 2018-ban távozott a patinás brit csapattól.

Goss a Nemzetközi Automobil Szövetség technikai részlegén folytatja a munkát Nikolas Tombazis mellett – ők korábban a McLarennél is dolgoztak már együtt. A rutinos szakember feladatkörébe főleg az új technikai szabályok tartoznak majd, melyeket 2022-ben vezetnek be a Forma-1-ben.

Az új regulák eredetileg már idén debütáltak volna, a koronavírus-járvány miatt azonban azok bevezetését egy évvel elhalasztották.

A napokban kezdtek el arról pletykálni, a járvány miatt az új szabályok csak 2023-ban érkeznek, ezt azonban az F1 szóvivője gyorsan cáfolta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!