Barrichello: Nem emlékszem rá, hogy vittem Senna koporsóját - F1VILÁG.HU

Barrichello: Nem emlékszem rá, hogy vittem Senna koporsóját

HIRDETÉS
Rubens Barrichello őszintén mesélt a 26 évvel ezelőtti San Marinó-i Nagydíjról, amely a Forma-1 történetének egyik legsötétebb versenyhétvégéje volt: két versenytársa, Roland Ratzenberger és Ayrton Senna is életét vesztette.
Rubens Barrichello, Ferrari, 2002 British Grand Prix, Silverstone

A Forma-1 történetének egyik legtragikusabb versenyhétvégéje volt az 1994-es San Marinó-i Nagydíj, ahol szombaton Roland Ratzenberger, vasárnap pedig a háromszoros világbajnok, Aytron Senna vesztette életét

„Az egy őrült hétvége volt, és még a mai napig sok rejtély övezi” – emlékezett vissza Barrichello. 

Azon a bizonyos hétvégén több baleset is történt: „Ott volt Lehto és Lamy nagy balesete a rajtnál, a bokszkiálláskor pedig az egyik szerelő balesete” – folytatta. 

Pénteken a brazil pilóta is incidensbe keveredett, azonban ő egy orrtöréssel megúszta a dolgot. 

„Emlékszem, hogy az időmérő előtt mondtam, hogy ötödik fokozatban is át tudok menni a Variante Bassán” – mondta a volt F1-es pilóta a „Rusty’s Garage” című podcastben. „Nem sokkal később azt mondtam: „Hoppá, mégsem megy.” De már késő volt.” 

„Természetesen rossz dologból volt több ezen a hétvégén. Sennával nemcsak a hősömet veszítettem el, hanem Ratzenbergerrel egy másik versenytársamat is.

Barrichellót rendkívül megrázták a történtek: a brazil expilóta elmondta, egyáltalán nem emlékszik, hogy mi történt a balesetet követő néhány hétben. 

„Láttam a képeket, ahogy viszem Sennát a koporsóban, de erre nem emlékszem, annyira szomorú pillanat volt” – mondta. 

A brazilnak ugyanakkor nemsokára vissza kellett térnie a pályára – a történtek miatt nem szabadott félnie a pályán, és elmondta, egyáltalán nem is fogta vissza a tempót.  

Hirdetés

„Egyébként hazamehetsz, és valami mást kell csinálnod” – mondta. „Akkor megdöntöttem Silverstone-ban az egyéni rekordomat. Tudtam, hogy ez az, amit csinálni akarok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!