Barrichello: Nem emlékszem rá, hogy vittem Senna koporsóját

Rubens Barrichello, Ferrari, 2002 British Grand Prix, Silverstone
Fotó: Scuderia Ferrari
Rubens Barrichello őszintén mesélt a 26 évvel ezelőtti San Marinó-i Nagydíjról, amely a Forma-1 történetének egyik legsötétebb versenyhétvégéje volt: két versenytársa, Roland Ratzenberger és Ayrton Senna is életét vesztette.

A Forma-1 történetének egyik legtragikusabb versenyhétvégéje volt az 1994-es San Marinó-i Nagydíj, ahol szombaton Roland Ratzenberger, vasárnap pedig a háromszoros világbajnok, Aytron Senna vesztette életét

„Az egy őrült hétvége volt, és még a mai napig sok rejtély övezi” – emlékezett vissza Barrichello. 

Azon a bizonyos hétvégén több baleset is történt: „Ott volt Lehto és Lamy nagy balesete a rajtnál, a bokszkiálláskor pedig az egyik szerelő balesete” – folytatta. 

Pénteken a brazil pilóta is incidensbe keveredett, azonban ő egy orrtöréssel megúszta a dolgot. 

„Emlékszem, hogy az időmérő előtt mondtam, hogy ötödik fokozatban is át tudok menni a Variante Bassán” – mondta a volt F1-es pilóta a „Rusty’s Garage” című podcastben. „Nem sokkal később azt mondtam: „Hoppá, mégsem megy.” De már késő volt.” 

„Természetesen rossz dologból volt több ezen a hétvégén. Sennával nemcsak a hősömet veszítettem el, hanem Ratzenbergerrel egy másik versenytársamat is.

Barrichellót rendkívül megrázták a történtek: a brazil expilóta elmondta, egyáltalán nem emlékszik, hogy mi történt a balesetet követő néhány hétben. 

„Láttam a képeket, ahogy viszem Sennát a koporsóban, de erre nem emlékszem, annyira szomorú pillanat volt” – mondta. 

A brazilnak ugyanakkor nemsokára vissza kellett térnie a pályára – a történtek miatt nem szabadott félnie a pályán, és elmondta, egyáltalán nem is fogta vissza a tempót.  

„Egyébként hazamehetsz, és valami mást kell csinálnod” – mondta. „Akkor megdöntöttem Silverstone-ban az egyéni rekordomat. Tudtam, hogy ez az, amit csinálni akarok.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS