Barrichello: Räikkönen sem lenne képes többre - F1VILÁG.HU

Barrichello: Räikkönen sem lenne képes többre

HIRDETÉS

Rubens Barrichello,a Williams veterán versenyzője meg van győződve arról, Kimi Räikkönen nem tudna nála jobb munkát végezni, amennyiben a csapat úgy döntene, a finn versenyzőt ülteti autójába a 2012-es idényben.


Rubens Barrichello,a Williams veterán versenyzője meg van győződve arról, Kimi Räikkönen nem tudna nála jobb munkát végezni, amennyiben a csapat úgy döntene, a finn versenyzőt ülteti autójába a 2012-es idényben.

A 2007-es év világbajnoka egy esetleges F1-es visszatérésről folytatott tárgyalásokat a grove-i gárdával, Barrichellónak azonban eltökélt szándéka, hogy tovább folytassa a versenyzést a királykategóriában.

A rutinos sofőr figyelmeztette a Williams csapatát, nem lenne helyes, ha egy fizetős pilótát ültetne helyére.

„Nem hinném, hogy bárki más – beleértve Kimit is – többet tudna nyújtani nálam. A csapat már jól tudja, én mit tudok kínálni” – magyarázta Barrichello.

„A fiatal versenyzőknek lehet több pénzük, viszont rossz dolgok történhetnek velük az első körben, és az összes pénz, amit hoztak, elszállhat a balesetekkel. Mindegy, a Williams tudja, mennyire lelkes vagyok, még ha egy olyan autót is kell vezetnem, amely nem igazán versenyképes.”

„Tudják, mennyi mindent fektettek ebbe a csapatba, és hogy mennyi mindent szeretnék jövőre. Most meg kell várnunk, mit mondanak majd, erre remélem, hamarosan sor kerül.”

A 39 éves versenyző hozzátette, hajlandó támogatókat keresni arra az esetre, ha ez a feltétele maradásának. A brazil ezzel együtt kifejtette, a csapat még nem beszélt vele erről, így állítása szerint nem ezen múlik jövő évi szerződése.

„Ha a csapat azt mondja, hogy ez szükséges, akkor dolgozom rajta” – mondta.

„De semmi utalást nem kaptam erre vonatkozóan a csapattól.”

Hirdetés

Barrichello mindemellett megerősítette, más csapatokkal is tárgyal a jövő évet illetően, lapértesülések szerint esélye van arra is, hogy a Renault színeiben álljon rajthoz 2012-ben, amennyiben Robert Kubica nem tudja vállalni a szereplést.

A Williams versenyzője mindazonáltal hangoztatta, csak versenyképes autót hajlandó vezetni, és nem fog minden áron a Forma-1-ben maradni.

Vannak más csapatok is. Szeretnék jövőre egy gyors autót vezetni, és van néhány alakulat, melynek rendelkezésére állhat ez jövőre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!