Befejeződött az ausztrál F1-es pálya átalakítása - F1VILÁG.HU

Befejeződött az ausztrál F1-es pálya átalakítása

HIRDETÉS
Befejeződtek a Forma-1-es Ausztrál Nagydíjnak otthont adó melbourne-i versenypálya átépítési munkálatai. A pálya a módosításoknak köszönhetően gyorsabbá vált, a cél pedig az volt, hogy több előzési lehetőséget kapjanak a versenyzők.
Australian Grand Prix, Melbourne

A Forma-1 mezőnye 2020-ban és 2021-ben a koronavírus-járvány miatt nem állhatott rajthoz az Albert Parkban, idén áprilisban azonban újra megtartják az Ausztrál Nagydíjat.

A pályát ráadásul jelentős mértékben átépítették: a 9/10-es kanyarkombinációt egy tempós szakasszá alakult át, és számos kanyart kiszélesítettek.

A versenyrendezők azt remélik, a változtatásoknak, illetve az új generációs autóknak köszönhetően szorosabb versenyzést láthatunk majd.

„Körönként 5 másodperccel lesz gyorsabb a pálya, de az új specifikációjú autókkal szorosabb lehet a versenyzés” – mondta az ausztrál verseny főszervezője, Andrew Westacott. „Be lehet majd szúrni az autót, lehetőség lesz az előzésre. A legfőbb pozíció a 11-es kanyarban lesz a tó déli oldalán. Arra számítunk, hogy ez lesz a fő előzési pont.”

„És öt további kanyart is kiszélesíetettünk, a 6-os kanyarban 90 km/h-ról 150 km/h-ra nő a tempó, a Lakeside Drive-on 330 km/h-t is átléphetik a versenyautók.”

„A legfőbb oka annak, hogy a Forma-1 változtatott az autók specifikációján, hogy amennyire csak lehet, izgalmas legyen a versenyzés. És mi 25 év után először ezért aszfaltoztuk újra a pályát.”

Az Ausztrál Nagydíjat április 8-10. között rendezik.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!