Bianchi apró mozdulatokat tesz

Jules Bianchi édesapja egy francia lapnak adott interjújában elárulta, fia továbbra is kómában fekszik, azonban néha mozgékonyabb, apró mozdulatokat tesz.


Jules Bianchi édesapja egy francia lapnak adott interjújában elárulta, fia továbbra is kómában fekszik, azonban néha mozgékonyabb, apró mozdulatokat tesz.

Bianchi tavaly októberben, a Japán Nagydíjon szenvedett súlyos balesetet, a francia versenyző azóta kómában fekszik egy franciaországi kórházban. Édesapja, Philippe elmondta, orvosi szempontból nincs sok változás fia állapotával kapcsolatban.

„Továbbra is harcol, ahogy mindig is tette” – nyilatkozta Bianchi édesapja. „Minden nap egy maraton számára.”

„Az állapota továbbra is stabil, nincsenek testi problémái, minden szerve megfelelően működik. De továbbra is tudattalan, kómában fekszik.”

Philippe azonban azt is elárulta, nem szeretne panaszkodni, hiszen a balesetet követően a japán orvosok ennél is lassabb javulási folyamatra számítottak.

„Azt mondták nekünk, hogy egy évig tart majd, mire szállítható állapotba kerül. Ehhez képest 7 hét múlva már önállóan lélegzett.”

Az édesapa nyilatkozatában elmondta, Bianchi olykor kisebb mozdulatokat tesz, azonban egyelőre nem tudják, mire következtessenek ezekből – éppen ez az a bizonytalanság, ami miatt a család szörnyű szenvedésen megy keresztül.

„Időről időre látjuk a betegágyánál, hogy valami történik. Valamikor aktívabb, és többet mozog. Megszorítja a kezünket. De hogy ezek reflexek vagy tényleg reakciók? Ezt nehéz megmondani.”

„Hogy túléli-e? Ha igen, fogyatékkal fog-e élni, vagy normális élete lehet? Csak azt tudom mondani, hogy egy ilyen baleset nehezebb, mint egy gyors halál. Nincs vége a szenvedésnek, ez egy mindennapos kín.”

„Mindenkinek szeretnék köszönetet mondani. Ha valami új dolog történik, arról azonnal tájékoztatást adunk majd – legyen az jó vagy rossz hír.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!