Toszkán Nagydíj

Binotto büszke Vettelre és a Ferrarira

SPIELBERG,AUSTRIA,29.JUN.19 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, qualification. Image shows executive director Mattia Binotto (Ferrari). Photo: GEPA pictures/ Daniel Goetzhaber - For editorial use only. Image is free of charge.
Fotó: Red Bull
Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke az F1-es Német Nagydíjat követően elmondta, nagyobb az öröme Sebastian Vettel miatt, mint a keserűség Charles Leclerc miatt.

A Ferrari számára nem alakult jól a Német Nagydíj időmérő edzése, ugyanis egyik versenyző sem tudta kiautózni az autóban, ami benne volt: Vettel a Q1-ben, Leclerc pedig a Q3-ban nem teljesített gyorskört technikai probléma miatt. 

Ezt követően egy kaotikus verseny következett vasárnap, ahol Leclerc is azok közé tartozott, akik falhoz csapták autójukat. Emiatt természetesen nem volt öröm a Ferrarinál, hiszen a monacóinak akár a győzelemre is esélye lett volna. 

Vettel azonban az utolsó helyről egészen a második pozícióig zárkózott fel – Binotto elmondta, a németnek már nagy szüksége volt erre a sikerre.

„Ha megnézem, hogy hogyan alakult ez a verseny, hogy mi minden történt, akkor majdnem keserűséget érzek, de az erősebb érzés az öröm Sebastian miatt. Ezt a második helyet egy nagyon erős teljesítménnyel szerezte meg” – nyilatkozta a csapatfőnök.

Ez számára egy morális löket, nagyon fontos volt neki a szezon ezen részén. Egy ilyen jó eredmény, különösen itt, a saját közönsége előtt, nagyon fontos volt számára.”

Binotto hozzátette, elégedettségéhez az is hozzátesz, hogy a Ferrari csapata és versenygépe is bizonyított a Német Nagydíjon

„Az autó jól működött, ezt már pénteken és szombaton is láttuk. Azt hiszem, ma a bokszkiállások szempontjából is mindent jól csináltunk. Ma voltak olyan szakaszai a versenynek, amikor Leclerc és aztán Vettel voltak a leggyorsabb pilóták a mezőnyben. Ez mutatja, hogy a tempó az autón múlik, nem a versenyzőkön. Boldog vagyok amiatt is, hogy a versenygépünk jó teljesítményt mutatott a vizes pályán. Ez a múltban nem mindig volt így.”

„Aminek még örülök, hogy viszonylag alacsonyabb hőmérséklet mellett is versenyképesnek bizonyultunk, szóval nem csak hőségben vagyunk erősek. Mindenféle körülmények között jók voltunk, ez bátorságot ad számunkra a következő versenyekre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS