Költségplafon-ügy

Binotto: Shwartzman helyet érdemelne a Forma-1-ben

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto szerint a csapat jelenlegi fejlesztőversenyzője, Robert Shwartzman kellően jó pilóta ahhoz, hogy ülést kapjon a Forma-1-ben.

A 23 esztendős versenyző jenleg izraeli licenccel rendelkezik, miután Oroszország még az év elején lerohanta Ukrajnát, az Amerikai Nagydíjon, valamint az abu dhabi szezonzárón pedig az első szabadedzéseken vezetheti a Ferrari idei autóját. Shwartzman 2019-ben megnyerte a Forma-3-as bajnokságot, majd két idényt töltött el a Forma-2-ben, ahol 2020-ban a 4., tavaly pedig Oscar Piastri mögött a 2. helyen zárt.

A fiatal pilóta a 2020-as idényt követően, az abu dhabi fiatalok tesztjén vezette először a Ferrari F1-esét, tavaly pedig ugyancsak lehetőséget kapott az olaszoktól, sőt, a Haas autójával is körözhetett. A Ferrari idén is biztosított számára tesztlehetőséget: januárban a 2018-as autóval körözhetett, idén júliusban, Mugellóban pedig a tavalyi modell volánja mögé pattanhatott.

Hirdetés
 

Bár idén nem kapott versenyzési lehetőséget sehol, a Ferrari maranellói szimulátorában kőkeményen dolgozott. Mivel a Scuderiánál Charles Leclerc és Carlos Sainz is hosszú távú szerződéssel rendelkezik, abban nemigen bízhat, hogy az olasz csapat egyhamar versenyzési lehetőséget biztosít számára. Pedig Mattia Binotto szerint helyet érdemelne a Forma-1-ben.

„Robert egy fantasztikus versenyző. Valahányszor F1-es autót vezetett, nagyon gyors tudott lenni vele. Vannak pilóták, akik talán nagyszerűek az F2-ben, az F2-ben, és aztán nem elég jók az F1-ben” – mondta Binotto a Motorsport.com című internetes portálnak.

„Azt gondolom, Robert épp az ellenkezője. Kétségkívül nagyszerű volt az F3-ban, az F2-ben, de nagyon-nagyon erős az F1-es autóban is. Szóval sajnálatos, hogy jelenleg nincs ülése.”

„Az idei szezonban rengeteget dolgozott a szimulátorban. Rengeteget segített abban, hogy segítse a csapatunkat a jelenlegi autó fejlesztésében. Azt gondolom, versenyzőként fejlődött, fejlesztette a saját képességeit, ma pedig már sokkal érettebb, mint akár egy éve. Ezért azt gondolom, hogy ő egy olyan versenyző, aki megérdemel egy ülést. Tudjuk, hogy manapság nagyon nehéz ebben a helyzetben, de reméljük, hogy a jövőben összejön.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Binotto: Shwartzman helyet érdemelne a Forma-1-ben
McLaren: A szezon utolsó köréig eltarthat a harc az Alpine-nal
Binotto: Ha jobban sikerül a rajt, nyertünk volna Szingapúrban
Az Aston Martint is meglepte, hogy szabályszegéssel vádolják

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!