Portugál Nagydíj
SILVERSTONE, UNITED KINGDOM - AUGUST 02: Kevin Magnussen, Haas F1, is led away from his crashed car after contact with Alexander Albon, Red Bull Racing during the British GP at Silverstone on Sunday August 02, 2020 in Northamptonshire, United Kingdom. (Photo by Charles Coates / LAT Images)
Fotó: Haas F1 Team

Biztonság növelése az F1-ben: Új megoldásokat vizsgál az FIA

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Biztonság növelése az F1-ben: Új megoldásokat vizsgál az FIA

Az FIA számos biztonsági fejlesztést szeretne bevezetni a jövőben: többek között a lassító megoldásokat is a bukóterekben, megvizsgálja az első vezetőszárny tervezését, valamint a törmelékekkel és a korai figyelmeztető jelzésekkel kapcsolatban is előrelépéseket tennének.

Az FIA minden biztonsági intézkedését hosszú kutatás előzi meg, ez most is így történt: az eredményeket 28 súlyos, 2019-ben történt baleset vizsgálata alapján kapták – ezek nem csak F1-es baleseteket, hanem pályaversenyzés során történt incidenseket jelentenek. 

„A pályaversenyzéssel kapcsolatos eredményeink egy sor technikai és operatív irányvonalat mutatnak, amelyek megakadályozzák a súlyos baleseteket és csökkentik az esetleges következmények mértékét” – nyilatkozta az FIA biztonsági igazgatója, Adam Baker. 

Az FIA Súlyos Baleseteket Vizsgáló Csoportja – amelyet az elnök, Jean Todt vezet – számos megoldást fogadott el, köztük olyan intézkedéseket is, amelyeknek a segítségével megelőzhető az, hogy a törmelék leváljon az autókról, vagy csökkentik ennek a veszélynek a mértékét. 

Az új technikai megoldásoknak köszönhetően a nagyobb törmelékek nem tudnak majd leválni az ütköző autóról – ezt úgy teszik majd lehetővé, hogy a kerékrögzítő lánchoz hasonló technikát alakítanak majd ki a kasztni nagyobb elemei esetében.

Azt is megfontolják majd, hogy az újgenerációs együléses autókon „ellenőrzött meghibásodási pontok” legyenek. Az első szárny főeleme például csak ezeken a törési pontokon törhetne, amennyiben a szárny külső felét hatás éri. 

Ezen kívül hatékony, lassítási megoldásokat is vizsgálnak azokra az esetekre, amikor az autó felett elveszíti az irányítást a versenyző – ilyen megoldás lehet például a csúszásgátló festék, illetve nagy súrlódású felületek használata.  

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!