Biztosan nem lesznek nézők az F1-es Osztrák Nagydíj(ak)on

SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 01: Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) Aston Martin Red Bull Racing RB14 TAG Heuer on track during the Formula One Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on July 1, 2018 in Spielberg, Austria. (Photo by Charles Coates/Getty Images)
Fotó: Red Bull Racing
Biztosan nem lesznek nézők a 2020. évi Forma-1-es világbajnoki sorozat idénynyitó futamain, Ausztriában.

A Forma-1 idei szezonja a tervek szerint július 5-én rajtol majd el a Red Bull Ringen, egy héttel később, július 12-én pedig még egy futamot megrendeznek Spielbergben.

A versenyrendezők által összeállított terveket nemrég küldték el az osztrák egészségügyi minisztériumnak, mely várhatóan május végéig dönt arról, zöld utat ad-e az idénykezdetre.

Dr. Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója nemrég egy interjúban azt mondta, számára még az sem elképzelhetetlen, hogy minimális létszámban nézőket is beengednek majd a pályára.

Rudolf Anschober osztrák egészségügyi miniszter azonban hétfőn az ORF-nek nyilatkozva viszont azt mondta, zárt kapus versenyt terveznek.

„A szervezők jelezték nekem, hogy nem olyan nagydíjat terveznek, ahol nézők vannak – nézők nélküli futamról van szó” – fogalmazott.

A Forma-1-es mezőnyt Ausztriában teljesen elszeparálnák a külvilágtól, és a csapatokat is teljesen különválasztanák egymástól.

„A be- és kilépési szabályokról egyeztetünk, mert sok emberről van szó” – mondta Werner Kogler alkancellár, egyben Ausztria sportminisztere.

„Aztán ott vannak a szállással, illetve a szállodaiparral kapcsolatos rendelkezések is, hiszen az embereket a versenypálya közelében kell elszállásolni. Mint ahogy a gasztronómiára vonatkozó rendelkezéseket is figyelembe kell venni.”

„Ha ezeket mind betartják, véleményünk szerint semmi sem akadályozza a versenyrendezést. Mi támogatjuk őket, nem pedig hátráltatjuk.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS