Bottas: 766 km az utolsó munkanapon

2019 Abu Dhabi Test, Day 1 - LAT Images Valtteri Bottas Mercedes
Fotó: Mercedes
Két versenytávot – egészen pontosan 766,452 km-t – teljesített az abu dhabi teszt keddi napján Valtteri Bottas és a Mercedes csapata.

A finn pilóta utolsó napját töltötte el a W10-es versenyautó volánja mögött, és a rengeteg megtett kör után végül az első helyen zárta a napot.

A Mercedes főleg a Pirelli új, 2020-as abroncsaira fókuszált, illetve összehasonlította azokat az idei gumikkal.

„Nagyon produktív napunk volt, több mint 750 kilométert tettünk meg” – mondta a finn versenyző.

„Tanultunk a 2020-as gumikról is, összehasonlítottuk azokat az idei abroncsokkal. Rengeteg adatot gyűjtöttünk, amit a csapat kielemezhet a következő hetekben. Még lesz pár kötelezettségem idén, mielőtt szabadságra megyek, de pozitív hangulatban indulok pihenni egy erős szezon után, és az utolsó tesztnap is remekül sikerült az idei autóval.”

Andrew Shovlin, a Mercedes főmérnöke hozzátette, a folyamatosan változó körülmények nem könnyítették meg a dolgukat.

„Mozgalmas nap volt. 760 km-t tettünk meg, az autó simán ment, Valtteri pedig remek visszajelzéseket adott az új gumikról” – mondta a szakember.

„Rengeteg adatot kell most átrágnunk magunkat, hogy megértsük a különbségeket az új és a régi abroncsok között, mielőtt következtetéseket vonunk le.”

„Elég nehéz tesztelni napközben, mert a pályahőmérséklet majdnem minden etapban változik, ami az elemzéskor szintén tényező.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!