Bottas a pole-ban, a kemény munka kifizetődött - F1VILÁG.HU

Bottas a pole-ban, a kemény munka kifizetődött

Az egykörös tempó jelentette a legfőbb problémát Valtteri Bottas számára a szezon első versenyhétvégéin, a finn pilóta pedig nagyon örül annak, hogy úgy tűnik, sikerült felülkerekedni ezen.

A Mercedes versenyzője 7 ezredmásodperces előnnyel megszerezte a rajtelsőséget a Portugál Nagydíj szombati időmérő edzésén, elmondása szerint pedig az elmúlt hetekben rengeteg munkát fektettek abba, hogy kiderítsék, hogyan tudna jobban boldogulni a Pirelli-gumik felmelegítésével.

„Jó, hogy összejött egy erős időmérő, az első két hétvégén gyenge pont volt számomra a gumik működtetése” – magyarázta Bottas.

 

„Keményen dolgoztunk azon, hogy megoldjuk azokat a problémákat, amik felmerültek az időmérőkön. Összeraktuk a dolgokat, és ez lett az eredmény, aminek örülök.”

„Az első két versenyen tudtam, hogy a sebesség megvan, de a legfőbb problémát a gumik felmelegítése okozta. Nagy hangsúlyt fektettünk erre, tanultunk is néhány leckét, és mindig tudtam, hogy a kemény munka kifizetődik. A kulcs az volt, hogy higgadt maradjak, és az apró részletekre fókuszáljak – különösen a kivezető körökben.”

Bottas azt mondja, bár örül a pole-nak, ám természetesen az lenne a fontos, hogy a versenyen erős eredményt érjen el.

„Erősebbek voltunk most, mint vártuk, ami kellemes meglepetés, de ez még csak az időmérő volt. Már most a vasárnapi versenyre gondolok. Tudjuk, hogy a Red Bull a versenyeken erős, és szoros küzdelemre számítunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!