Friss hírek

Bottas: Ez egy őrült futam volt, pláne nekem

Valtteri Bottas kárpótolta a Mercedest a mai napon Lewis Hamilton elveszített győzelme miatt – a finn versenyző az utolsó helyről zárkózott fel a dobogó második fokára.

Bottas a rajtot követően Kimi Räikkönennel ütközött, defektet kapott, így kénytelen volt a bokszba hajtani kerékcserére. A finnek szerencséje volt a biztonsági autókkal, ezzel ugyanis fel tudott zárkózni a mezőny végére, és elkezdhette versenytársai előzgetését.

A Mercedes-pilóta az utolsó másodpercekig küzdött a jobb eredményért, végül gyakorlatilag a kockás zászló alatt előzte meg az addig a második pozícióban autózó Lance Strollt, így 1 tizedmásodperces előnnyel végül övé lett a jobb helyezés.

„A mai egy őrült verseny volt, különösen számomra” – nyilatkozta Bottas. „Az első körömön defektet kaptam, miután összeértem Kimivel. Egy kör hátrányban voltam, majd utol kellett érnem a mezőnyt a biztonsági autó mögött. A második safety caros periódus aztán különösen segített nekem, és lépésről lépésre kerültem előrébb.”

„A mai fő célom az volt, hogy a győzelemért harcoljak, de ez az első körben elszállt” – folytatta a finn. „Voltam utolsó is, de mindent beleadtam, és minden kanyarból megpróbáltam a maximumot kihozni. Nem sikerült nyernünk, de a második hely remek érzés azok után, hogy hol álltunk.”

„Fontos a csapat számára, hogy több pontot szereztünk, mint a Ferrari, és saját magam részére is értékes pontokat gyűjtöttem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!