Friss hírek

Bottas kiakadt az FIA-ra: Irányítani akarnak bennünket!

Egyáltalán nem tetszik Valtteri Bottasnak az, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) irányítani akarja a Forma-1-es versenyzőket azzal, hogy megtiltja, nem beszélhetnek bizonyos dolgokról a nyilvánosság előtt.

Decemberben derült ki, hogy a sportot irányító testület frissítette nemzetközi sportkódexét, melyben leszögezte, külön engedély nélkül a versenyzők nem nyilvánulhatnak meg politikai vagy vallási témákban, és nem formálhatnak olyan véleményt a nyilvánosság előtt az FIA rendezvényein, melyekkel megsérthetik a szövetség által hirdetett „semlegesség elvét”.

Az elmúlt években olyan neves versenyzők is kifejtették véleményüket politikai kérdésekben, mint Lewis Hamilton, vagy éppen Sebastian Vettel, Valtteri Bottas pedig úgy látja, mindez igazán pozitív dolog. Az Alfa Romeo versenyzője hétvégén elárulta, neki egyáltalán nem tetszik az, hogy az FIA kontrollálni akarja őket.

Hirdetés
 

„Én személy szerint nem szeretem a politikát. Azt szeretem csinálni, amit imádok, magyarán szólva a versenyzést. Ugyanakkor viszont a politika is része a mai társadalomnak” – mondta a finn versenyző a svéd Expressen című lapnak. „Azt gondolom, a Forma-1 remek munkát végez azzal, hogy odafigyel bizonyos problémákra, és számos versenyző felemelte már a hangját, köztük Sebastian is.”

„Nem értem, miért akarnak irányítani bennünket. Azt gondolom, jogunk kellene, hogy legyen ahhoz, hogy arról beszéljünk, amiről akarunk. Én így látom, de majd meglátjuk, mi lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!