Bottas: Ma remek csapatmunkát végeztünk

Fotó: Mercedes
2018 Großer Preis von Italien, Samstag - Wolfgang Wilhelm Valtteri Bottas Mercedes

Valtteri Bottas fért fel a dobogóra Lewis Hamilton és Kimi Räikkönen mellé Monzában. A Mercedes finn pilótája elismerte, hogy köze van csapattársa győzelméhez.

Bottas legutóbb a Német Nagydíjon állhatott a pódiumon. A 29 éves finn azt is elárulta, hogy látta Verstappennel való ütközését az olasz futamon.

Az volt az elsődleges küldetésem, hogy egy kicsit feltartsam Kimit. Majd az, hogy a dobogón végezzek. Mindent megpróbáltam, hogy az élbolyban végezzek. És egy ilyen nehéz sorozat után remek érzés volt visszajutni oda.” – kezdte Bottas.

„Amikor a forgatókönyveket a futamra végigvettük, megláttuk, hogy nekem nem lenne sok értelme az optimális stratégiát választanom Lewis mellől. Azt nem mondanám, hogy az én versenyem emiatt beáldoztuk, mert a gumik által különböző taktikákkal lehetettünk sikeresek. És az, hogy a végén új abroncsokkal támadtam, nagyon jól jött. Ezáltal pedig jól jártam én is és Lewis is, hiszen egy kicsit lassítani tudtam Kimit. Úgy gondolom, ma remek csapatmunkát végeztünk.

A 43. körben a finn megpróbálta megelőzni Verstappent, azonban az 1-es kanyar féktávján a holland ráhúzta autóját. Összeütközött a két autó, Bottas pedig levágni kényszerült a kanyart. A versenybírók is Verstappent látták hibásnak, emiatt 5 másodperces időbüntetést kapott a Red Bull pilótája.

Kemény versenyzés volt, még akkor is, ha nem is annyira sportszerű, mint azt gondoltam. Megpróbáltam előzni, de először levágta a sikánt, majd belül védekezett, amikor én kívülről próbálkoztam. Nagyon egyértelműen benne van a szabálykönyvben, hogy egy autónyi helyet kell ilyenkor hagyni, de ő ezt nem tette meg, ezért hát összeértünk. Emiatt büntetést kapott, én pedig a dobogóra kerültem.” – tette hozzá.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

No Content Available
HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!