Bottasé a pole a Nürburgringen, a Ferrari a második sorban! - F1VILÁG.HU

Bottasé a pole a Nürburgringen, a Ferrari a második sorban!

HIRDETÉS
Valtteri Bottas szerezte meg a rajtelsőséget a Forma-1-es Eifel Nagydíj időmérő edzésén. A 2. rajthelyet Lewis Hamilton csípte el a Nürburgringen, míg a 3. helyen alig 3 tizedmásodperces lemaradással Max Verstappen végzett. Charles Leclerc remekül helytállt, a 4. pozícióból startolhat.
2020 Eifel Grand Prix, Saturday - LAT Images Valtteri Bottas Mercedes

Hűvös, ám száraz és napos időjárás fogadta a Forma-1 mezőnyét a Nürburgringen: a levegő hőrmérséklete 9 °C, míg a pályáé 18 °C volt.

Az Eifel Nagydíj időmérő edzésén egy régi-új versenyző is csatlakozott a mezőnyhöz: a Racing Point a harmadik szabadedzést megelőzően közölte, hogy Lance Stroll nem tud részt venni a tréningen, ezért a Nürburgringre hívták Nico Hülkenberget, aki korábban a Brit és a 70. évforduló Nagydíján Sergio Perez helyére ugrott be, amikor a mexikói elkapta a koronavírust.

Nem sokkal a kvalifikáció kezdete előtt a Racing Point bejelentette, hogy Stroll rosszulléte miatt Hülkenbergnek adnak lehetőséget az időmérő edzésen. A német pilótának tehát úgy kellett autóba ülnie, hogy egy szabadedzésen sem volt lehetősége részt venni. 

Hülkenberg végül 5 tizedmásodperccel csúszott le a továbbjutástól, ideiglenes csapattársától, Sergio Pereztől pedig 9 tizedmásodperccel maradt el, és a 20. helyen zárt. Rajta kívül nem sikerült a továbbjutás Romain Grosjeannak, a Haas pilótájának, a két Williamsnek, George Russellnek és Nicholas Latifinek, valamint az Alfa Romeóval Kimi Räikkönennek sem. 

Antonio Giovinazzi viszont meglepetésre továbbjutott a Q2-be az Alfa Romeóval: az olasz idén legjobb időmérős eredményét érte el, a 14. rajtkockát foglalhatja el a vasárnapi versenyen. 

Mögötte Kevin Magnussen, a Haas versenyzője zárt a 15. helyen, de nem sikerült a továbbjutás a két AlphaTaurinak sem, akik egymás mögül rajtolhatnak majd: Pierre Gasly és Daniil Kvyat a 12. és 13. rajthelyeket szerezték meg. 

Lecsúszott a Q3-ba való továbbjutásról Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője is, a német pilóta közel 4 tizedmásodperccel maradt el Esteban Ocon továbbjutó idejétől.  

A Q3-ban az első próbálkozások során Max Verstappen, a Red Bull pilótája volt a leggyorsabb, 68 ezredmásodperccel előzte meg Valtteri Bottast és 81 ezreddel Lewis Hamiltont. 

Az utolsó kör azonban Bottasnak sikerült a legjobban: a finn pilóta1:25.269-es köridővel megszerezte a pole pozíciót, 2 és fél tizedmásodperccel megelőzve csapattársát, Lewis Hamiltont

Hirdetés

Verstappen alig maradt el Hamiltontól, csupán 4 századdal végzett a brit mögött a 3. helyen. A 4. rajtkockából a Ferrari versenyzője, Charles Leclerc várhatja majd a piros lámpák kialvását. 

A monacóitól csupán 12 ezredmásodperccel maradt el Alexander Albon, a Red Bull pilótája, őt a két Renault követi Daniel Ricciardo-Esteban Ocon sorrendben – köztük is szorosan alakult a csata, csupán 2 századmásodperc választja el a csapattársakat. 

A két McLaren, Lando Norris és Carlos Sainz a 8. és 10. rajthelyeket szerezték meg, míg Sergio Perez a 9. pozíciót érte el a Racing Pointtal. 

Az időmérő edzés végeredménye:

Forrás: FIA

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!