Boullier attól félt, széthullik a McLaren F1-es csapata

Fotó: McLaren
Suzuka Circuit, Japan. Sunday 8 October 2017. Stoffel Vandoorne, McLaren MCL32 Honda, arrives the grid. Photo: Andrew Hone/McLaren ref: Digital Image _ONZ3904 JapaneseGP2017

A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier a minap egy interjúban elismerte, tartott attól, hogy a brit istálló szakembereinél betelik a pohár, és elhagyják a csapatot, miután világossá vált a téli teszteken, hogy sorozatban harmadik évükben sem lesznek versenyképesek.

Az elmúlt télen a Honda jelentősen áttervezte V6-os motorját annak reményében, hogy 2017-ben eredményes idényt produkálhat a McLarennel közösen, ám már a téli teszteken kiderült, hogy a csomag ezúttal sem lesz versenyképes.

Az eredménytelenség végül odáig vezetett, hogy az idei szezont követően a McLaren és a Honda útjai különválnak, és a patinás csapat a Renault motorjaival vág neki a következő évadnak.

Eric Boullier elárulta, nagyon félt attól, hogy az újabb gyenge év morálisan kikészíti a csapatot.

„Felmentem a menedzsmenthez, megmutattam nekik az adatokat, és mondtam, hogy nem engedhetünk meg magunknak még egy ilyen évet” – mondta Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója.

„Kemény első évünk volt a Hondával, a második év szintén nehéz volt, és előrelépésre számítottunk, azt vártuk, hogy visszakerülünk oda, ahová tartozunk. De már Barcelonában kiderült, hogy hátrafelé haladunk, és ez nem volt számunkra opció.”

„Nyilván figyelmezettem őket egy újabb eredménytelen év következményeire.”

„Egy új csapatunk van, amit átalakítottunk az elmúlt három évben. Új – nagyon jó – szakemberek érkeztek. Olyan szakemberek, akik a győzelemhez szoktak, és fennállt a veszélye, hogy elveszítjük őket.”

„Persze a csapat megítélése még mindig leginkább a versenyzőkön múlik, hiszen ők az arcai az istállónak, de számomra a legnagyobb veszélyt az jelentette, hogy szakembereket veszítünk. Szóval erről értekeztünk az évad elején.”

Boullier elárulta, végül senki sem távozott, és bíznak abban, hogy 2018-ban előrébb tudnak kerülni a mezőnyben.

„Ha megnézzük, mit értünk el idén a kasztni teljesítményét tekintve, akkor elmondhatjuk, hogy újra dobogón vagyunk, ott vagyunk az élen. Ez számomra hatalmas eredmény. És szintén pozitívuma az elmúlt 3 évnek, hogy a csapat most nagyon egységes.”

„Rengeteget küszködtünk az elmúlt években, de végül senki sem távozott. Mindenki egyetért abban, hogy ez a csapat újra győzni fog.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!