Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Brawn: A hétvégi Red Bull-győzelem izgalmas küzdelmeket vetít előre

A Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn szerint a 2021-es izgalmak szempontjából mindenképpen bizakodásra ad okot az, hogy a Red Bull csapata erőből nyerni tudott az idei szezonzárón, az Abu Dhabi Nagydíjon.

Max Verstappen már a szombati időmérő edzésen is remekelt, megszerezte ugyanis a pole pozíciótó, a futamon pedig ellentmondást nem tűrő teljesítményt nyújtva győzött a két Mercedes előtt.

A Red Bullnál természetesen gőzerővel készülnek a 2021-es szezonra: bár a szabályok nem változnak jelentősen, illetve a fejlesztéseket is korlátozták, az autó mintegy 40 százalékban megújul a jövő évre.

Ross Brawn, a Forma-1 sportigazgatója azt mondja, nagyon bízik abban, hogy a hétvégén látottak egy kis ízelítőt adtak csak abból, mi várhat a rajongókra 2021-ben.

„Nagyszerű volt látni, hogy a Red Bull és Max Verstappen erőből győzött, ez az eredmény pedig némi optimizmussal tölt el bennünket, hogy jövőre több nagyszerű csatát látunk az élen, főleg, hogy az autók nem változnak majd sokat” – magyarázta Brawn.

„Az abu dhabi hétvége bizonyította, hogy a Forma-1-ben minden a finom különbségeken múlik. Ezúttal a Mercedes egy kicsit le volt maradva – a Red Bull pedig briliánsan hozta a hétvégét.”

„Ami biztató, hogy az év elején a Mercedesnek óriási előnye volt, de a szezon során a Red Bull képes volt felzárkózni. Az RB16-os kezdetben nem működött, de aztán megoldották a problémákat.”

Ross Brawn kíváncsian várja azt is, a jövőre már Mercedes-motorokat használó McLaren mekkorát tud előrelépni 2021-ben.

„A McLaren jövőre a Mercedes motorjait használja, amit izgalmas lesz látni.” – fogalmazott a sportigazgató, majd hozzátette, mivel a McLaren financiális helyzete is egyre jobb, „fényes jövő” várhat a wokingiakra.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!