Kattints, és kövesd velünk a Stájer Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Brawn: A Williamsnek változtatnia kell

Hamarosan új befektetőre lelhet a Williams csapata: Ross Brawn, a Forma-1 sportigazgatója szerint nagy szükség van a változásra az istállónál.

A Williams hosszú történelemmel bír a Forma-1-ben: a Ferrari és a McLaren után a harmadik csapat, amely a legrégebb óta versenyez a sorozatban – egészen pontosan 1977 óta. 

Az elmúlt években azonban a Williams a mezőny végén kullog, eredményeik elmaradnak, és rendszeresen problémákkal néznek szembe. A csapat 2018-ban és 2019-ben is az utolsó helyen végzett a bajnokságban, és ugyan a 2020-as részvétel egy tőkebefektetésnek köszönhetően biztosított, az istálló most befektetőt – vagy új tulajdonost – keres. 

„Kapcsolatban vagyunk egy sok érdekes, potenciális befektetővel” – nyilatkozta a helyettes csapatfőnök, Claire Williams. „Ők kiváló, értékes befektetők. A körülmények nem változtak. Különböző lehetőségeink vannak – egy befektető a csapatba, értékesíthetünk kisebb vagy többségi résztulajdont, és a teljes értékesítés is lehetséges. Minden lehetőségünk adott, és a vezetőség dönt arról, hogy melyik lesz a legjobb út.”

Ross Brawn 1978 óta dolgozott a Williamsnél, így személyes kötődése is van a csapathoz – a szakember elmondta, egyértelmű, hogy az istállónál eljött a pillanat a változtatásra. 

„A Williams gazdag örökséggel bír, a csapat nagyon fontos számomra” – mondta Brawn. „De a Forma-1 valósága brutális, kéthetente próbára tesznek. És akkor nem rejtheted el a gyengeségeket. Ha évek óta az utolsó vagy, akkor valamin változtatni kell. A Williams pont ezen a ponton tart.”

„Akárki jön hozzájuk, meg kell értenie az alapvető dolgokat, amelyek miatt a Williams teljesítménye nem elég jó – a pénzügyeket, a struktúrát és a munkafolyamatokat. Nem tudom, hol gyökereznek a problémák. A Forma-1 könyörtelen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövesd velünk élőben a spielbergi eseményeket!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!